Κεντρική Basket League Άρης Λάσκαρης: “Στόχος να μεγαλώνουμε την Τράπεζα Αίματος”

Λάσκαρης: “Στόχος να μεγαλώνουμε την Τράπεζα Αίματος”

aris 4

aris

Την Κυριακή (20/11) έγινε η πρώτη αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος της ΚΑΕ Αρης η οποία επισήμως αναφέρει τα εξής:

“Με πολύ μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα στο “Nick Galis Hall” την Κυριακή (20/11) η πρώτη αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. Πολύς κόσμος έδωσε το αίμα του, για να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και έστειλε θετικά μηνύματα για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας της ομάδας μας.

Σήμερα έγινε μόνο η αρχή του εγχειρήματος, αφού θα υπάρξει νέα αιμοδοσία σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Δεν είναι αναγκαίο, όμως, να περιμένει ο κόσμος την επόμενη αιμοδοσία στο “Nick Galis Hall”. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να δίνει αίμα στην αιμοδοσία του “Αγίου Παύλου” στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, στον λογαριασμό της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.

Παρόντες στην αιμοδοσία ήταν τόσο ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης, όσο και αντιπροσωπεία των καλαθοσφαιριστών, αποτελούμενη από τους Will Cummings, Michael Jenkins, Tadija Dragicevic, Θόδωρο Ζάρα, Μιχάλη Τσαϊρέλη και Δημήτρη Φλιώνη. Μάλιστα, ο Δημήτρης Πρίφτης έδωσε αίμα, κάτι που δεν ήταν δυνατόν να κάνουν οι παίκτες μας, λόγω του αυριανού (21/11) αγώνα με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Εμμανουήλ Λάσκαρης, δήλωσε για την πρώτη αιμοδοσία της ομάδας:

“Αυτή η ενέργεια ξεκίνησε κατ’ αρχάς επειδή πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι η μεγάλη μας δύναμη. Θέλουμε να κάνουμε κάτι και γι’ αυτόν, οπότε αποφασίσαμε μαζί με το ιατρικό τιμ της ομάδας να κάνουμε αυτήν την Τράπεζα Αίματος και να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε στην οικογένειά μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσο πολύ κόσμο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ήρθαν. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, που βοήθησαν να γίνει πράξη αυτή η ιδέα και ευχόμαστε καλή συνέχεια. Ο στόχος μας είναι σε έξι μήνες να έχουμε πάλι εδώ αυτήν την Τράπεζα Αίματος, να τη μεγαλώνουμε και να κάνουμε οτιδήποτε άλλο μπορούμε. Υπεύθυνος για την Τράπεζα Αίματος είναι ο γιατρός της ομάδας, Νικόλαος Κουκουλιάς. Φυσικά υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες. Αυτοί που έχουν δώσει αίμα έχουν την προτεραιότητα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Σίγουρα η οικογένεια του ΑΡΗ είναι πρώτη προτεραιότητα”.

Ο επικεφαλής ιατρικού επιτελείου ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. και υπεύθυνος της Αιμοδοσίας, Νίκος Κουκουλιάς, επισήμανε από την πλευρά του:

“Νομίζω ότι η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε και τις προσδοκίες μας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Θεωρούμε βέβαια ότι έγινε μόνο το πρώτο βήμα. Αυτή η κίνηση θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία αν έχει και συνέχεια. Σύντομα θα βγουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Για τον κόσμο που δεν μπόρεσε να έρθει σήμερα είτε επειδή δεν είναι στην Θεσσαλονίκη, είτε για διάφορους άλλους λόγους, θα υπάρξει ανακοίνωση ότι θα μπορεί να δώσει αίμα για λογαριασμό της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στις αιμοδοσίες και της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους ήρθαν να δώσουν αίμα, όσους ήρθαν αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν για διάφορους λόγους και ελπίζουμε κι αυτοί να μπορέσουν στη συνέχεια να γίνουν αιμοδότες για την ομάδα μας και για όλο τον κόσμο. Σημασία έχει η κίνηση, η διάθεση που έδειξε ο κόσμος. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα και θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε την αρχική μας σκέψη και ιδέα για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε το κοινωνικό σύνολο”.

Οι δηλώσεις των παικτών του ΑΡΗ:

Nραγκίσεβιτς: “Είναι μία πολύ ωραία πρωτοβουλία της ομάδας για να βοηθήσει τον κόσμο. Οι φίλαθλοι είναι η δύναμή μας και είναι σημαντικό το ότι μπορούμε να κάνουμε κι εμείς κάτι γι’ αυτούς. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ήρθε για να δώσει αίμα. Είναι πολύ καλό αυτό που συμβαίνει και ελπίζω να συνεχιστεί για πολύ καιρό. Είμαι χαρούμενος που είμαστε κι εμείς εδώ για να βοηθήσουμε σ’ αυτήν την προσπάθεια. Είμαστε εδώ με τους συμπαίκτες μου για να υποστηρίξουμε αυτούς που δίνουν αίμα και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό”.

Κάμινγκς: “Πρόκειται για ένα πολύ καλό εγχείρημα. Είναι σημαντικό να δίνεις αίμα γιατί δεν ξέρεις ποιος θα το χρειαστεί. Να βοηθάς τους ανθρώπους, να τους δίνεις μία ευκαιρία που μπορεί να μην έχουν βρει. Είναι κάτι που μπορεί να σώσει ζωές. Έχει έρθει πολύς κόσμος για να δώσει αίμα, δίνει χρόνο από τη ζωή του για να κάνει αυτήν την κίνηση και να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δε θα είχα πρόβλημα να δώσω αίμα, το έχω κάνει κατά το παρελθόν στις ΗΠΑ. Όμως έχουμε αγώνα αύριο και δε θα ήταν η καλύτερη επιλογή να δώσουμε αίμα. Όμως αν βοηθήσουν οι συνθήκες, θα το κάνω”.

Ζάρας: “Κατ’ αρχήν, να ευχηθώ αυτό να κρατήσει για πολλά χρόνια. Είναι πολύ όμορφο αυτό που γίνεται από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ, τους ευχαριστούμε και γι’ αυτό, και την οικογένεια Λάσκαρη. Μόνο θετικά μπορεί να δώσει αυτή η ενέργεια και όπως είπα, εύχομαι να κρατήσει πολλά χρόνια. Είναι πολύ ευχάριστο ότι έχει έρθει πολύς κόσμος σήμερα, αυτό πιστεύω ότι θα δώσει ένα έξτρα κίνητρο στη διοίκηση για να συνεχίσει. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που έχει έρθει εδώ για να βοηθήσει, για να δώσει το αίμα του, γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αν μπορούσαμε, θα το κάναμε κι εμείς οι παίκτες. Λόγω του αυριανού αγώνα δε μας επιτρέπεται. Είναι πολύ καλό αυτό που γίνεται, όσο μπορεί ο κόσμος να δίνει αίμα γιατί μπορεί να σώσει μια ζωή. Είναι κάτι που όταν το κάνεις, νιώθεις πολύ όμορφα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…