Κεντρική Basket League Αγώνες Κόροιβος – Άρης 94-99

Κόροιβος – Άρης 94-99

Aris omadiki

aris-omadiki

Τρομερός Μαρμπλ, “υπέγραψε” την ανατροπή!
Τι κι αν έκανε ένα πολύ κακό πρώτο μέρος, ο Άρης κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει εν τέλει ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στον μαχητικό, Κόροιβο Αμαλιάδας (94-99), το οποίο εν τέλει κρίθηκε στη δεύτερη παράταση.

Ο “Αυτοκράτορας” είχε σε απίστευτη μέρα του Μαρμπλ και Κάμινγς, αφού με 28 και 27 πόντους αντίστοιχα, έφεραν τούμπα το ματς, με τον πρώτο ωστόσο να είναι το μεγάλο πρόσωπο της αγωνιστικής.

Οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα. Οι Μιλουτίνοβιτς, Χολ και Μπράουν έβαλα πολύ γρήγορα μπροστά την ομάδα τους και μάλιστα με μία διαφορά 9 πόντων (9-0). Ο “Αυτοκράτορας” δεν μπορούσε με τίποτα να βρει ρυθμό. Ήταν κακός σε άμυνα κι επίθεση καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα ο Κόροιβος να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να εκτοξεύσει ακόμη και στο +21 (30-9) το προβάδισμα. Η πρώτη περίοδος “έκλεισε” στο 34-14 και η ομάδα της Ηλείας είχε ήδη βάλει τις βάσεις για μία σπουδαία νίκη.

Εν συνεχεία, ο ρυθμός του παιχνιδιού χαμήλωσε αισθητά και οι θεσσαλονικείς φάνηκαν ανώτεροι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο δανεικός έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, Βλάντο Γιάνκοβιτς, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη μέχρι το ημίχρονο, μετρώντας 9 πόντους και οι “κίτρινοι” ροκάνισαν τη διφορά στο -14 (51-37), πηγαίνοντας στ’ αποδυτήρια.

Τι κι αν ο Άρης έδειχνε πως μπορεί να κάνει την ολική ανατροπή, στην αρχή του δευτέρου μέρους, ο Κόροιβος είχε διαφορετική άποψη. Οι Μπράουν και Χολ επέστρεψαν… φουριόζοι και με ένα ακόμα σερί 9-2, η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου φρόντισε να ξαναπάει στα ύψη τη διαφορά (60-39), αλλά όχι για πολύ. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πείσμωσε και ξεκίνησε την αντεπίθεση, ρίχνοντας σε μονοψήφια διαφορά (67-58) με ακόμα μία περίοδο να απομένει.

Μπαίνοντας στα 10 τελευταία και καθοριστικά λεπτά της αναμέτρησης, κι ενώ ο Χολ είχε… ησυχάσει, ανέλαβε δουλειά ο Μπράουν, ο οποίος με 22 πόντους και τέσσερις τρίποντες-βόμβες, ήταν μία ανάσα από το να χαρίσει μία τρομερή νίκη στους συμπαίκτες του. Σε εκείνο το σημείο, όμως, κάτι πήγε στραβά, αφού από την άλλη πλευρά, οι Κάμινγκς και Μαρμπλ φύλαγαν το καλύτερο για το τέλος.

Σε συνδυασμό με την τρομερά μεγάλη αστοχία του Κόροιβου, ο “Αυτοκράτορας” έδωσε σημάδια ζωής και μείωνε διαρκώς τη διαφορά. Με 2 λεπτά να απομένουν για το σφύριγμα της λήξης, ο Μαρμπλ με καλάθι και φάουλ, έκανε το 76-74 για να “μιλήσει” και πάλι στην τελευταία επίθεση του Άρη, σημειώνοντας με δίποντο το 76 – 76. Ο Κόροιβος πέταξε στον κάδο των αχρήστων την ευκαιρία για νίκη, καθότι ο Γκότσερ στην τελευταία φάση του αγώνα, αστόχησε σε σουτ πίσω από τα 6.75, πηγαίνοντας το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η κόντρα είχε… φουντώσει και οι δύο ομάδες δεν δεχόντουσαν να χάσουν. Ο Μπράουν όλα έδειχναν πως “καθάρισε” το ματς. Με εύστοχο τρίποντο έβαλε μπροστά την τοπική ομάδα (90-87), αλλά δίχως να υπολογίζουν στον “καυτό” Αμερικανό, Ντέβιν Μαρμπλ, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο, απάντησε άμεσα και ισοφάρισε (90-90), 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Μπράουν είχε την ευκαιρία να κάνει το buzzer-beater αλλά μάταια και η δεύτερη παράταση ήταν γεγονός.

Aπό εκεί κι έπειτα οι δυνάμεις πρόδωσαν τους παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να κάνουν ένα σερί 7-0 στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο και να πάρουν ένα σπουδαίο διπλό με 94-99.

Tα δεκάλεπτα: 34-14, 51-37, 67-58, 76-76, 90-90 (α’ παρ.), 94-99.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Μπράουν 27 (5), Μιλουτίνοβιτς 11 (3), Γκότσερ 11 (1), Σπυριδωνίδης 6 (1), Χολ 24, Μιχάλογλου 1, Βαν Οστρουμ 8 (1), Σαχπατζίδης 6, Χατζηνικόλας, Αποστολίδης.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζένκινς 12 (2), Κάμινγκς 27 (3), Ζάρας 2, Μπάκνερ 9, Ντραγκίσεβιτς, Μαρμπλ 28 (3), Ξανθόπουλος 3, Τσαϊρέλης, Μούρτος, Σύμτσακ.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…