Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Καλάθης, ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού

Καλάθης, ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού

kalathis2

kalathis2

Έχει αμφισβητηθεί όσο λίγοι παίκτες του Παναθηναϊκού. Αρκετοί φίλοι του “τριφυλλιού” γκρινιάζουν για το περιφερειακό σουτ του, ωστόσο εκείνος φροντίζει να αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αξία του, πραγματοποιώντας τρομερές εμφανίσεις στο ξεκίνημα της σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι, με διαφορά από τον δεύτερο, ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ στα πρώτα πέντε παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα. Έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο αξιολόγησης (17,8 βαθμούς), με τον Γκιστ να τον ακολουθεί (12,4), ενώ είναι ο πρώτος πασέρ (7,6 ασίστ), ο πρώτος ριμπάουντερ (6,8) και ο πρώτος “κλέφτης” (1,8) του Παναθηναϊκού. Παρά έναν πόντο, δεν είναι και ο πρώτος σκόρερ του “τριφυλλιού”. Έχει σημειώσει 62 πόντους (12,4 μέσο όρο), με τον Ρίβερς να έχει σκοράρει 63 πόντους (12,6 μέσο όρο).

Εν κατακλείδι, ο Νικ Καλάθης κάνει… τα πάντα στον Παναθηναϊκό. Όταν βρίσκεται σε καλή μέρα (είναι εξαιρετικός μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), οι “πράσινοι” ανεβαίνουν επίπεδο. Βέβαια, το “τριφύλλι” πρέπει να ενισχυθεί στην περιφέρεια με την απόκτηση ενός ακόμα γκαρντ, προκειμένου να έχει περισσότερες λύσεις, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…