Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Είμαστε ικανοποιημένοι με τον Τζέιμς”

“Είμαστε ικανοποιημένοι με τον Τζέιμς”

panathinaikos 1

panathinaikos-pascual-kalathis

Ο Μάικ Τζέιμς έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα με τα χρώματα του Παναθηναϊκού κι έχοντας 7 πόντους και 3 ασίστ, ο Αμερικανός αποδείχθηκε πολύ σημαντικός για τους “πράσινους”, στην εντός έδρας νίκη επί της Νταρουσάφακα, με τον Ισπανό τεχνικό του “τριφυλλιού”, Τσάβι Πασκουάλ, να αναφέρεται στο γεγονός πως όλοι στην ομάδα είναι ικανοποιημένοι με τον Τζέιμς.

“Kάναμε καλή δουλειά στα πρώτα είκοσι λεπτά, ελέγξαμε το παιχνίδι και το σκορ. Είχαμε ισορροπία σε ασίστ και λάθη, συν εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ. Στις αρχές του γ’ δεκαλέπτου όμως χάσαμε τον έλεγχο, κι από εκεί είχαμε ένα νέο παιχνίδι. Δεν παίξαμε καλά, αλλά στο τέλος πήραμε μια σημαντική νίκη”, είπε αρχικά και πρόσθεσε:

“Η πλειονότητα των παιχνιδιών είναι πολύ δύσκολη και αμφίρροπη. Μέχρι σήμερα σε όλα τα παιχνίδια είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά για μια ομάδα που θέλει πολύ να βελτιωθεί. Έχουμε πολλά να φτιάξουμε. Απόψε για παράδειγμα έχουμε πάρει καλύτερες αποφάσεις απ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο τέλος η νίκη μπορεί να εξαρτάται από κάποιες λεπτομέρειες. Είχαμε απόψε τη δυνατότητα να πάρουμε διαφορά, να ξεφύγουμε στο σκορ, ωστόσο κάναμε λάθη που άλλαξαν τον ρυθμό του αγώνα. Στην EuroLeague άμα κάνεις λάθος, θα δεχτείς καλάθι”.

Για τον χρόνο που πήρε ο Μάικ Τζέιμς: “Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα στην αρχή στο μυαλό μου ότι θα παίξει τόσο πολύ. Είδαμε απόψε ότι ένιωθε καλά στο γήπεδο και μπορούσε να μας δώσει πράγματα. Υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες που μας βοήθησε, και γι αυτό έπαιξε παραπάνω. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί προπονήθηκε με την ομάδα και είναι έτοιμος να προσφέρει, από τη στιγμή που κι οι γιατροί έδωσαν το “ΟΚ” να είναι μαζί μας”.

Ενώ, για τις περισσότερες επιλογές που είχε απόψε, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια: “Σήμερα κι ο Σίνγκλετον είχε ένα χτύπημα πριν τελειώσει το α’ μέρος, όπως κι ο Ρίβερς. Στη συνέχεια έπαιξαν λίγο πιο κάτω από τις δυνατότητές τους. Σίγουρα το να έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις το rotation σε βοηθάει στο τέλος. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που συμπληρώνει ο ένας τον άλλον.

Από την πρώτη στιγμή βλέπω το 100% στην ομάδα, για τον τρόπο λειτουργίας που θέλω να έχει. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό, άλλη οδός. Δεν ένιωσα ποτέ επειδή δεν είχα αρκετό χρόνο στην ομάδα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στο άθλημά μας. Κι ακόμη περισσότερο στον Παναθηναϊκό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…