Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Ήμασταν καλύτεροι”

“Ήμασταν καλύτεροι”

itoudis cska moscow final four berlin

itoudis-cska moscow-final four-berlin

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να πάρει μία δύσκολη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 75-81 στο ΣΕΦ, με τον προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης, Δημήτρη Ιτούδη, να μιλάει σχετικά με την αναμέτρηση κόντρα στους “ερυθρόλευκους” αλλά και να τονίζει πως η ομάδα του ήταν καλύτερη.

“Θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη νίκη. Ήμασταν καλύτερη ομάδα στο παρκέ, δείξαμε αποφασιστικότητα από το πρώτο λεπτό και ξέραμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με ξεκάθαρες ιδέες στο παιχνίδι του, έχει αλλάξει πολλά φέτος, τρέχει περισσότερο και παίζουν με πολλή δύναμη διεκδικώντας τα επιθετικά ριμπάουντ”, είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε:

Το γεγονός ότι ελέγξαμε τα ριμπάουντ, δεν τους επιτρέψαμε να τρέξουν και τους υποχρεώσαμε σε πολλά λάθη, με τον Σπανούλη που είναι από τους κορυφαίους παίκτες, ήταν πολύ σημαντικό. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κυριαρχήσαμε, κρατήσαμε τον Ολυμπιακό σε μόλις επτά πόντους κι αυτό δείχνει το χαρακτήρα μας. Είπα στους παίκτες μου να συνεχίσουμε έτσι στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι αρχίσαμε κακά το τρίτο δεκάλεπτο πετύχαμε κάποια μεγάλα σουτ που μας κράτησαν μπροστά.

Ελέγξαμε το ρυθμό κι όταν ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε χαμηλά σχήματα και κερδίσαμε. Είναι μια μεγάλη νίκη σε έναν μαραθώνιο και πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Το καλό είναι πως μετά το κακό μας παιχνίδι με τη Σαράτοφ αντιδράσαμε σωστά. Συνεχίζουμε”

Για τον εκνευρισμό στους παίκτες του Ολυμπιακού από τη διαιτησία: “Δεν θεωρώ ότι εκνευρίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τους διαιτητές. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια δήλωση που δεν έχω υπόψη μου. Εμείς ασχολούμασταν με τους διαιτητές, κοιτούσαμε το κομμάτι του μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…