Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η… πληγή του τέταρτου δεκαλέπτου

Η… πληγή του τέταρτου δεκαλέπτου

paok aek

paok-aek

dragolias-nikosΚατά το διάστημα των πέντε συνεχόμενων νικών του, ο ΠΑΟΚ “πατούσε γκάζι” στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας μέσο όρο 22.2 πόντους, ενώ στις δύο τελευταίες ήττες από Βιλερμπάν και ΑΕΚ είχε μέσο όρο 12.5 πόντους.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλο πρόβλημα στις βολές (10/22), όπως ακριβώς συνέβη και με τη Βιλερμπάν (21/34 βολές), αλλά αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος που ο “δικέφαλος” συμπλήρωσε δύο σερί ήττες, μετά τα πέντε συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Champions League (απέναντι σε Άρη, Ουσάκ, Απόλλων Πατρών, Βαρέζε και Λαύριο).

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, τόσο απέναντι στην “Ένωση“, όσο και κόντρα στους Γάλλους, στο -κομβικό- τελευταίο δεκάλεπτο είχε σημαντικό επιθετικό πρόβλημα. Στον αγώνα απέναντι στο σύνολο του Γιούρι Ζντοβτς πέτυχε μόνο 13 πόντους και μάλιστα η τέταρτη περίοδος παραγωγικά ήταν η χειρότερη του ΠΑΟΚ, ενώ στο ματς με τη Βιλερμπάν ο “δικέφαλος” πέτυχε μόλις 12 πόντους, με αποτέλεσμα στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού να “κυνηγά” τον αντίπαλό του στο σκορ, όπως έγινε δηλαδή και το Σάββατο (12/11) κόντρα στην ΑΕΚ.

Από τους 22,2 πόντους μέσο όρο
στους 12,5 πόντους ανά ματς

Οι επιδόσεις του ΠΑΟΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο στα τελευταία δύο παιχνίδια (με Βιλερμπάν και ΑΕΚ) ήταν πολύ διαφορετικές -και πολύ χειρότερες- σε σχέση με το διάστημα που συμπλήρωσε πέντε σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Champions League.

Ο “δικέφαλος” κόντρα σε Άρη, Ουσάκ, Απόλλων Πατρών, Βαρέζε και Λαύριο ήταν αρκετά παραγωγικός (πετύχαινε μέσο όρο 22,2 πόντους) και μάλιστα στα τέσσερα από τα συγκεκριμένα πέντε παιχνίδια του είχε την καλύτερή του επιθετική συγκομιδή στην τελευταία περίοδο.

Αντίθετα στις δύο σερί ήττες από Βιλερμπάν και ΑΕΚ, υπήρχε ξεκάθαρο επιθετικό πρόβλημα στο τελευταίο κομμάτι των αγώνων (οι “ασπρόμαυροι” από το 30′ ως το 40′ πέτυχαν μέσο όρο 12,5 πόντους), με συνέπεια το τέταρτο δεκάλεπτο στα τελευταία δύο ματς να έχει εξελιχθεί σε…. πληγή του ΠΑΟΚ, ενώ σε προηγούμενα παιχνίδια δεν συνέβαινε κάτι ανάλογο (γινόταν το αντίθετο στις πέντε σερί νίκες).

Η επίθεση του ΠΑΟΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο στις πέντε σερί νίκες του (μέσος όρος 22,2 πόντοι):

  • Άρης – ΠΑΟΚ (22/10/2016): 18 πόντοι (ήταν το καλύτερο δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ στο ματς)
  • ΠΑΟΚ – Oυσάκ (25/10/2016): 21 πόντοι (ήταν το καλύτερο δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ στο ματς)
  • ΠΑΟΚ – Απόλλων Πατρών (29/10/2016): 25 πόντοι (ήταν το δεύτερο καλύτερο δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ στο ματς καθώς ο “Δικέφαλος” στο πρώτο δεκάλεπτο είχε πετύχει 27 πόντους)
  • Bαρέζε – ΠΑΟΚ (01/11/2016): 23 πόντοι (ήταν το καλύτερο δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ)
  • Λαύριο – ΠΑΟΚ (05/11/2016): 24 πόντοι (ήταν το καλύτερο δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ στο ματς).

Η επίθεση του ΠΑΟΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο στις τελευταίες δύο σερί ήττες του (μέσος όρος 12,5 πόντοι):

  • ΠΑΟΚ – Βιλερμπάν (08/11/2016): 12 πόντοι (ήταν το δεύτερο χειρότερο δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ στο ματς, καθώς ο “Δικέφαλος” στο δεύτερο δεκάλεπτο πέτυχε μόλις 11 πόντους)
  • ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (12/11/2016): 13 πόντοι (ήταν το χειρότερο δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ στο ματς).
  • ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωση συλλυπητήρια

    ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

    Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
  • ΑΕΚ - Λαύριο

    ΑΕΚ – Λαύριο 100-67

    Επιβλητική ΑΕΚ, ξέσπασε στο Λαύριο. Στην καλύτερη φετινή εμφάνισή της η ΑΕΚ Betsson μετέτρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…