Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Επίθεση, το μεγάλο “αγκάθι” στο Champions League

Επίθεση, το μεγάλο “αγκάθι” στο Champions League

paok neptunas

paok-neptunas

Απέναντι στην Ολντενμπουργκ ο ΠΑΟΚ γνώρισε την τέταρτη ήττα του στο Champions League σε έξι ματς και βρίσκεται στην έκτη θέση του ομίλου του. Ο “Δικέφαλος” πέτυχε 62 πόντους κόντρα στους Γερμανούς, δηλαδή επιθετικά δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός. Μάλιστα στο Champions League, το επιθετικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι γενικότερο.

Στα πέντε από τα έξι ματς δεν πέρασε τους 70 πόντους…

Ας δούμε τι “λένε” τα νούμερα… Ο “Δικέφαλος” στους πέντε από τους έξι αγώνες του στην συγκεκριμένη διοργάνωση (Champions League), δεν έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους! Να σημειωθεί ότι μιλάμε μόνο για την κανονική διάρκεια των παιχνιδιών, δηλαδή για τα 40 λεπτά, δίχως να υπολογίζουμε τις -τρεις- παρατάσεις στο ματς με την Ρόζα Ράντομ. Ο ΠΑΟΚ απέναντι στην πολωνική ομάδα πέτυχε 65 πόντους (85 πόντους πέτυχε μαζί με τις τρεις παρατάσεις), κόντρα στην Ουσάκ είχε 59 πόντους, απέναντι στην Βαρέζε 75 πόντους, κόντρα στην Βιλερμπάν 61 πόντους, απέναντι στην Νεπτούνας 63 πόντους και 62 πόντους στο ματς με την Ολντενμπουργκ. Δηλαδή μέσο όρο η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε 67,5 πόντους σε αυτά τα έξι ματς, μαζί με τις παρατάσεις στο αγώνα με την Ρόζα Ράντομ.

Από τις χειρότερες ομάδες του Champions League

Ο ΠΑΟΚ είναι από τις χειρότερες ομάδες στο Champions League στο σκοράρισμα… Αν δει κάποιος τα στατιστικά της διοργάνωσης, θα διαπιστώσει πως στην επίσημη ιστοσελίδα του Champions League ο “Δικέφαλος” είναι η έκτη χειρότερη ομάδα επιθετικά (συνολικά συμμετέχουν 40 σύλλογοι). Όμως υπολογίζονται (στην επίσημη ιστοσελίδα του Champions League) και οι τρεις παρατάσεις με την Ρόζα Ράντομ.

Αν υπολογίσουμε μόνο τα 40 λεπτά των αγώνων, δηλαδή μόνο την κανονική διάρκεια αυτών και όχι τις παρατάσεις στο παιχνίδι με τους Πολωνούς, στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη πιο χαμηλά παραγωγικά. “Βγάζοντας”, λοιπόν, τους έξτρα 20 πόντους που πέτυχε ο “Δικέφαλος” στις τρεις παρατάσεις με την Ρόζα Ράντομ (65-65 ο κανονικός ο αγώνας και 93-85 το τελικό αποτέλεσμα), στην κανονική διάρκεια των αγώνων του Champions League ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 64,1 πόντους ανά ματς και είναι η τέταρτη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης (από τις 40 που συμμετέχουν) μετά την Ελιος Σανς, την Ζολνόκι και τους Μπάκεν Μπέαρς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…