Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δύσκολη πρόκληση το ματς με την Μπαρτσελόνα”

“Δύσκολη πρόκληση το ματς με την Μπαρτσελόνα”

pasqual panathinaikos

pasqual-panathinaikosΟ Παναθηναϊκός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο “Νίκος Γκάλης”, καθώς επικράτησε με 96-59. Ο Τσάβι Πασκουάλ σε δηλώσεις του μετά το τέλος της εν λόγω αναμέτρησης, δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του.

Αναλυτικά:

“Eίμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά των παικτών απόψε. Παίξαμε σοβαρά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Καταφέραμε να ξεφύγουμε γρήγορα στο σκορ και να παίξουμε καλά. Πιστεύω ότι προσφέραμε μια ωραία εκδοχή της ομάδας. Ιδιαίτερα για τον κόσμο που είδε το παιχνίδι από την τηλεόραση”.

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Μπαρτσελόνα: “Nα πω την αλήθεια δεν περίμενα να με ρωτήσετε κάτι τέτοιο σήμερα. Το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό μου είναι να συγχαρώ τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Από αύριο θα μπω σε διαδικασία να σκεφτώ το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα“.

Για το πως βλέπει τη μονομαχία του με τον Γιώργο Μπρτζώκα: “Oι προπονητές αλλάζουμε, όταν αλλάζουμε ομάδα. Κάθε φορά πρέπει να αξιοποιήσεις τους παίκτες που έχεις. Δεν μπορείς να κάνεις πάντα αυτό που θες. Πολλές φορές μιλάμε για στυλ προπονητή, αλλά ουσιαστικά είναι στυλ ομάδας.

Από την άλλη υπάρχουν πολύ πιο γενικά πράγματα, προπονητές που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε άμυνα ή επίθεση, κι αυτοί που μοιράζουν τον χρόνο. Νομίζω ότι και οι δύο ανήκουμε στο ίδιο γκρουπ, το τελευταίο. Τώρα χρησιμοποιώ πράγματα στο παιχνίδι μας που δεν έβαζα στην Μπαρτσελόνα. Το λέω αυτό γιατί είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάποια σύγκριση, αφού κι οι δύο δουλεύουμε σε διαφορετικές ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τις απουσίες, προσπαθώ να μην σκέφτομαι τους παίκτες που δεν έχω στη διάθεσή μου, επιχειρώ να μην χρησιμοποιώ κάποια τέτοια δικαιολογία. Απλά μερικές φορές απαντώ κι εγώ με ευγένεια, σε τέτοιου είδους ερωτήσεις. Ακόμη κι αν περάσει από το μυαλό μου, προσπαθώ να μην προβάλλω κάποια σχετική δικαιολογία”.

Για το γεγονός πως οι Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League: “Ξέρετε καλύτερα από μένα τον κανονισμό που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορώ να κάνω μόνο δύο αλλαγές ακόμη μέχρι το τέλος του α’ γύρου. Γι αυτό πρέπει να προχωράω προσεκτικά γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αύριο.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πως πήγαν στην προπόνηση κι οι δύο παίκτες. Σαφώς αν είχαν παίξει θα ήταν καλό, αλλά θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή χρειάζονται περισσότερο να προπονηθούν, παρά να παίξουν”.

Για το πως βλέπει την Μπαρτσελόνα, μετά τις τελευταίες συνεχόμενες ήττες: “Η Μπαρτσελόνα είναι από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους που υπάρχουν στην Ευρώπη, ειδικά στην έδρα της. Γι αυτό η πρόκληση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Οι μεγάλες ομάδες πάντα είναι επικίνδυνες, σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκονται.

Όταν έχουν καλό σερί, είναι επειδή παίζουν καλά. Όταν χάνουν, επειδή θεωρείς ότι είναι αδύνατο να συνεχίσουν να χάνουν. Θα είναι μια δύσκολη πρόκληση ο αγώνας της Παρασκευής”.

Για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος: “Δεν ξέρω ποιος τράβηξε το μπαλάκι, πιστεύω ότι σας έχω απαντήσει. Ίσως να μην είναι φίλος μου αυτός που το τράβηξε. Προφανώς αστειεύομαι. Ποτέ δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι θα ήθελες να έχει συμβεί σε μια κλήρωση.

Είναι δεδομένο, κι αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση προκειμένου να κερδίσουμε. Τον Ιανουάριο θα παίξουμε τρεις φορές με τον Ολυμπιακό. Τέτοιοι αγώνες κάνουν καλό στο άθλημα. Στην τελική παίζουμε για τον κόσμο, ώστε να μπορεί να απολαύσει το παιχνίδι”.

Ο Κωστής Γόντικας πρόσθεσε: “Hταν τιμή και ευχαρίστησή μου για τη δεύτερη ευκαιρία που μου δόθηκε απόψε, να παίξω. Ευχαριστώ τον κόουτς για την εμπιστοσύνη που μου δίνει σιγά σιγά, να πάρω χρόνο συμμετοχής στην ομάδα.

Οι συμπαίκτες μου προσπαθούν να με βοηθήσουν, όσο βρίσκομαι στο γήπεδο. Είναι πολύ πιο υψηλό το επίπεδο, από το κολεγιακό πρωτάθλημα στο οποίο ήμουν μέχρι πέρσι. Με κάνει να νιώθω πιο άνετα όλο αυτό και με βοηθάει να αποβάλω το άγχος. Λειτουργούν σαν να είναι οικογένειά μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…