Κεντρική Διεθνή Μπερτομέου: “Αδύνατο από το Champions League”

Μπερτομέου: “Αδύνατο από το Champions League”

bertomeu

bertomeu

Δικαίωμα συμμετοχής στη Euroleague στο προσεχές μέλλον θα έχουν μόνο οι ομάδες του Eurocup κι όχι και οι ομάδες του Champions League.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου διέψευσε κατηγορηματικά όλα τα σενάρια που ήθελαν τις ομάδες του Champions League να έχουν… πρόσβαση στην Ευρωλίγκα, με δηλώσεις του στην “Tuttosport”.

“Είναι αδύνατο αυτό και δεν έχει νόημα. Σε ποια διοργάνωση, όταν κερδίζεις, μπορείς να “ανέβεις” δύο κατηγορίες;”, είπε.

Όσον αφορά στις ιταλικές ομάδες, οι οποίες αποσύρθηκαν από το Eurocup και προσχώρησαν στη διοργάνωση της FIBA, τόνισε πως είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

“Στην Ιταλία υπήρχε ο φόβος της απώλειας του Προολυμπιακού Τουρνουά και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Ξέρουμε όλοι τι έγινε, λοιπόν. Οι ιταλικές ομάδες δεν διαχειρίστηκαν την πίεση που τους ασκήθηκε, κάτι που συνέβη επίσης σε άλλες χώρες. Τους είχαμε δώσει νομική υποστήριξη. Θα χαιρόμασταν πολύ να είχαμε ιταλικές ομάδες στο Eurocup. Εάν η Lega Basket αποφασίσει να επιστρέψει σε εμάς θα είμαστε πολύ ευτυχείς να τους υποδεχθούμε”, τόνισε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…