Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αυτά χάνει ο Παναθηναϊκός!

Αυτά χάνει ο Παναθηναϊκός!

gist

gist

Η κακοδαιμονία δεν λέει να αφήσει ήσυχο τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν, ο οποίος είδε δύο από τα βασικά γρανάζια της μηχανής του να βγαίνουν νοκ άουτ στους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν. Πρώτα η απερισκεψία του Μάικ Τζέιμς στην αρχή της χρονιάς και στη συνέχεια ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ σε μία ανύποπτη φάση στη Μαδρίτη.

Ποιος θα είναι ο νικητής του “αιώνιου” ντέρμπι”; Παίξτε στοίχημα με τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς στην 2winbet.gr

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να πορευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (αυτό θα καθοριστεί από τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί ο τραυματισμός του, είτε με χειρουργείο, είτε με συντηρητική αγωγή) χωρίς τον Αμερικανό φόργουοντ. Πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα για το “τριφύλλι”, το οποίο έχασε ουσιαστικά τον ηγέτη του, τον παίκτη που έβγαζε την περισσότερη ενέργεια στο παρκέ, που ξεσήκωνε τους συμπαίκτες του και τον κόσμο και που έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο με τη νοοτροπία του νικητή.

gist-pao

Πέρα όλων αυτών των ηγετικών χαρακτηριστικών του, ο Παναθηναϊκός έχασε τον δεύτερο σκόρερ του στην Ευρωλίγκα, τον τέταρτο ριμπάουντερ του, τον δεύτερο “κλέφτη” και τον δεύτερο σε χρόνο συμμετοχής πίσω από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος κυριαρχεί σ’ όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Ο Τζέιμς Γκιστ είχε μέσο όρο 10,7 πόντους σε 7 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, όντας πίσω μόνο από τον Νικ Καλάθη που έχει 12.9 πόντους. Είχε 4.7 ριμπάουντ, όντας πίσω από τους Καλάθη (6.3), Μπουρούση (5.7) και Σίνγκλετον (5), είχε 1.1 κλεψίματα, με τον Καλάθη να έχει 1.7, ενώ βρισκόταν στο παρκέ 26:40 λεπτά, περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη του “τριφυλλιού”, πλην του Καλάθη (33:16).

Ομάδα Πόντοι Ριμπάουντ Ασίστ Κλεψ. Κοψ. Χρ.
Ζαλγκίρις 8 4 1 1 21:03
ΤΣΣΚΑ 8 1 1 2 22:59
Μπάμπεργκ 10 5 2 2 28:51
Ερυθρός Αστ. 17 3 3 30:51
Εφές 12 11 40:23
Μακάμπι 12 8 1 3 22:09
Ρεάλ 8 2 1 1 20:30
ΣΥΝΟΛΟ 10.7 4.7 0.9 1.1 0.7 26:40

Όπως βλέπετε, μάλιστα, και στον παραπάνω πίνακα, ο Τζέιμς Γκιστ βρισκόταν σε αγωνιστική άνοδο, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα, Εφές Αναντολού και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Πως θα καλυφθεί το κενό του

kalathis-singklenton-nikols

Στο επόμενα παιχνίδια, το κενό του Τζέιμς Γκιστ θα καλυφθεί εκ των έσω. Ο Ντιμίτρις Νίκολς αναμένεται να τον αντικαταστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, με τον Αμερικανό φόργουορντ και τον Αντώνη Φώτση να καλύπτουν το κενό του στα πρώτα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, ξεκινώντας από το αποψινό κόντρα στον Ολυμπιακό. Βοήθειες αναμένεται να δώσει και ο Κρις Σίνγκλετον, σ’ ένα σχήμα, όπου απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρίσκεται και ο Γιάννης Μπουρούσης στη θέση “5”.

Το πρόβλημα του Τζέιμς Γκιστ, πάντως, είναι πολύ σοβαρό και δύσκολα θα γλιτώσει το νυστέρι. Ο Αμερικανός φόργουορντ ενδέχεται να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός παρκέ (μπορεί και πάνω από 2-3 μήνες), πράγμα που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να βγει στην αγορά για την απόκτηση ενός  αθλητικού τεσσαριού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

BCL: Να συνεχίσει το όνειρο θέλει το Περιστέρι

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Τενερίφη, στον ημιτελικό του F4 του BCL. Το Περιστέρι ανοίγ…