Κεντρική Διεθνή ΑΕΚ – Σάσαρι 78-58

ΑΕΚ – Σάσαρι 78-58

aek 2

aek

Δια περιπάτου κόντρα στους Ιταλούς!
Εύκολη νίκη απέναντι στην Ντιναμό Σάσαρι με 78-58 πήρε η ΑΕΚ, η οποία δίνοντας ρεσιτάλ από το τζάμπολ έως και το φινάλε, κατάφερε να πάρει το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα στο Champions League και ταυτόχρονα υποχρέωσε στη δεύτερή τους ήττα τους παίκτες του Φεντερίκο Πασκουίνι.

Οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν όπως έπρεπε στον αγώνα. Οι Ουίλιαμς και Λαρεντζάκης έδωσαν ρυθμό στην ομάδα και ο Δημήτρης Μαυροειδής ανέβασε πολύ γρήγορα τη διαφορά στο +7 (9-2), για να έρθει και πάλι ο εξαιρετικός το τελευταίο διάστημα, Ουίλιαμς και να γράψει με τρίποντο το 12-2, δίνοντας “αέρα” 10 πόντων στην “Ένωση”.

Από εκεί κι έπειτα, το αναγκαστικό τάιμ-άουτ της ιταλικής ομάδας λειτούργησε αισθητά. Οι Σαντσέτι και Λέισι με ένα μικρό σερί 5-0 ροκάνισαν άμεσα τη διαφορά (12-7) για το σύνολο του Φεντερίκο Πασκουίνι, όμως η ΑΕΚ έχοντας επιθετικό οίστρο και πολυφωνία, ξαναπήρε διαφορά ασφαλείας με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (27-13).

Εν συνεχεία τα πράγματα έμοιαζαν ιδανικά για τους παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς. Οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους σε καμία πλευρά του παρκέ και σ’ αυτό η “βασίλισσα” είχε μεγάλη ευθύνη. Οι Κώστας Βασιλειάδης και Ρόκο Λένι Ούκιτς πραγματοποίησαν ένα “καυτό” τρίλεπτο, από το οποίο η ΑΕΚ εκτόξευσε τη διαφορά στο +21 (38-17), δείχνοντας πως η Σάσαρι είναι λίγη για να καταφέρει να πάρει το διπλό από το “Νίκος Γκάλης” και με το πρώτο μέρος να κλείνει εν τέλει στο 47-26.

Oι Ιταλοί μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή πλήρωναν και μάλιστα ακριβά το απαγορευτικό ποσοστό (1/8 – 12.5%) πίσω από τα 6.75 και πόσω μάλλον σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων.

Τι κι αν είχαν περάσει 15 λεπτά μέχρι την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ δεν έχασε το μομέντουμ. Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε χαμηλώσει σε μεγάλο βαθμό αλλά το συγκρότημα του Σλοβένου τεχνικού, έχοντας τον Ούκιτς να οργανώνει εξαιρετικά την κάθε επίθεση ξεχωριστά (8 ασίστ) κράτησε σε ίδια επίπεδα το προβάδισμα, στο φινάλε της τρίτης περιόδου (60-38).

Τα 10 τελευταία και καθοριστικά λεπτά της αναμέτρησης ήταν καθαρά και μόνο διαδικαστικού χαρακτήρα, όμως το “πάρτι” κράτησε μέχρι τέλους. Η ιταλική ομάδα δεν φάνηκε αρκετή προκειμένου να φανεί ανταγωνιστική, με αποτέλεσμα η 4η αγωνιστική του Champions League να μετατραπεί σε… “προπόνηση” και το τελικό σκορ να είναι το 78-58.

Tα δεκάλεπτα: 27-13, 47-26, 60-38, 78-58.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 11, Σάκοτα 10, Βασιλειάδης 8, Μιλόσεβιτς 7, Ντίξον 13, Λαρεντζάκης 2, Φάλκερ 2, Μαυροειδής 10, Σκουλίδας, Γουίλιαμς 15, Τσαλμπούρης.
ΣΑΣΑΡΙ (Πασκουίνι): Τζόνσον-Όντομ 17, Λέισι 4, Ντεβέκι, Σακέτι 5, Λιντέκα 10, Σαβάνοβιτς 9, Κάρτερ, Στίπτσεβιτς 5, Ολασένι 3, Μονάλντι 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…