Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπασκόνια 78-73

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπασκόνια 78-73

CvTznq WEAEKQRT

cvtznq-weaekqrtΣε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η Ζαλγκίρις Κάουνας κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση, επικρατώντας με 78-73 της Μπασκόνια. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έδειξε χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη μέσα στην έδρα της.

Το ματς στο ξεκίνημα του ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, αλλά αμφότερες δεν μπορούσαν να φτιάξουν διαφορά ασφαλείας, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 23-20 υπέρ των Βάσκων.

Στη δεύτερη περίοδο η Μπασκόνια μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί με +7 στην αρχή (24-31) και με +9 στην συνέχεια (27-36). H ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με ένα σερί 7-0 στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου έφερε το παιχνίδι στο καλάθι (36-34), αλλά η αστοχία της στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου έστειλαν την διαφορά στο +6, 40-34, υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Ζαλγκίρις μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο παρκέ και κατάφερε αρχικά να μειώσει στους 4 (52-48) και στην συνέχεια να προσπεράσει την Μπασκόνια (53-52). Από εκεί και έπειτα οι ομάδες συμπορεύονταν στο σκορ, με την τρίτη περίοδο να κλείνει με σκορ ισόπαλο 61-61.

Ίδιο το σκηνικό και στην τελευταία περίοδο με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, με την αστοχία να είναι μεγάλη και από τις δύο πλευρές. Τέσσερα λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 72-68, αναγκάζοντας τον Αλόνσο να καλέσει τάιμ άουτ.

Η διακοπή δεν έκανε καλό στους Βάσκους, με τους Λιθουανούς να ανεβάζουν και άλλο την διαφορά (75-68), 3μιση λεπτά πριν το τέλος. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Ζαλγκίρις, κατάφερε να κρατήσει την υπέρ της διαφορά πανηγυρίζοντας την νίκη με 78-73.

Κορυφαίος για το σύνολο του “Σάρας” αναδείχθηκε ο Λίο Βέστερμαν που σταμάτησε στους 20 πόντους, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Μπροκ Μότουμ που πρόσθεσε άλλους 12. Για τους Βάσκους, οι Άνταμ Χάνγκα και Αντρέα Μπαρνιάνι πέτυχαν 18 και 17 πόντους αντίστοιχα, με τον Τορνίκε Σενγκέλια να προσθέτει και αυτός άλλους 13.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 34-40, 61-61, 78-73.
Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (1), Λεκαβίτσιους 6, Βέστερμαν 20 (2), Σεϊμπούτις 2, Μότουμ 12, Γιανκούνας 6 (1), Γιαφτόκας 1, Μιλάκνις 9 (3), Λίμα 1, Καβαλιάουσκας 7, Ουλανόβας 8.
Μπασκόνια (Αλόνσο): Λάρκιν 11 (1), Μπαρνιάνι 17 (2), Ακόγκνον 4, Βόιγκτμαν 4, Χάνγκα 18 (2), Μπλάζιτς 4, Ντιόπ , Τιγί 2, Σενγκέλια 13 (1), Λουζ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…