Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τώρα αρχίζει ο αγώνας

Τώρα αρχίζει ο αγώνας

kaffes ilias2

kaffes-ilias2

Ο Ηλίας Καφφές όχι μόνο δεν υποστέλλει τη σημαία, όχι μόνο δεν συμβιβάζεται με την απόφαση του Πρωτοδικείου, που (προσωρινά) τον έθεσε εκτός ΟΔΚΕ, αλλά στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως συνεχίζει απτόητος, μένοντας σταθερός σε αρχές και αξίες, τιμώντας έτσι την ψήφο που του χάρισαν απλόχερα οι σύνδεσμοι.

Η επιστολή του:
“Απευθύνομαι σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διαφάνεια στον χώρο του αθλητισμού, και της καλαθοσφαίρισης ειδικότερα. Πρωτίστως δε στους διαιτητές καλαθοσφαίρισης, οι οποίοι τον Οκτώβριο 2012, μέσω των δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων τους, μου ανέθεσαν -μεταξύ άλλων καθηκόντων- τη θεσμική εκπροσώπησή τους, από τη θέση του Προέδρου της ΟΔΚΕ.

Τι έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες:
Όσα διαδραματίσθηκαν στην Πάτρα, το βράδυ της 19-9-2016, δεν περιποιούν τιμή σε αυτούς που κατ’ επίφαση ενδιαφέρονται για την κάθαρση και την ανεξαρτησία της Διαιτησίας.

Θεσμικοί, ή μη, παράγοντες, που εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα, “κυνηγούσαν” τους προέδρους των συνδέσμων, να νομιμοποιήσουν έστω και την τελευταία στιγμή τη διαδικασία εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων, που εν αγνοία τους είχε καταθέσει και εκδικάσει δικηγόρος Αθηνών.

Φυσικά τα στοιχεία της δικογραφίας είναι όλα στην διάθεσή οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, αλλά κυρίως των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών, όπου θα φροντίσω προσωπικά να φτάσουν. Και φυσικά για την ιστορική συνέχεια και συνέπεια, ο φάκελος αυτός θα συμπληρώσει τη σχετική ποινική δικογραφία, που έχει σχηματιστεί κατόπιν των καταγγελιών μου, από τη θεσμική μου θέση του Προέδρου της ΟΔΚΕ.

Τα αναμενόμενα -και προβλέψιμα- γεγονότα της Πάτρας αποδεικνύουν περίτρανα τον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται οι απρόσφορες απόπειρες χειραγώγησης των διαιτητών καλαθοσφαίρισης: “όποιος δεν υπακούει, τόσο ο ίδιος, αλλά και οι διαιτητές του συνδέσμου του δεν θα ορίζονται“.

Ένα ερώτημα ας θέσει καθένας στον εαυτό του. Αλήθεια ποιά θα ήταν η κατάσταση σήμερα στη διαιτησία της καλαθοσφαίρισης, εάν η ΚΕΔ δεν ήταν όργανο ελεγχόμενο από την ΕΟΚ;

Κάπου εδώ θα έπρεπε να λήξει η όποια κουβέντα. Τότε θα βλέπαμε ποιο μέλος Δ.Σ. της ΕΟΚ, αγνοώντας νόμους, θεσμούς και ηθικές αρχές, θα φώναζε στους Προέδρους των συνδέσμων, ή ποιό μέλος της ΚΕΔ θα τολμούσε να τηλεφωνήσει σε Προέδρους και να δώσει εντολές, ώστε τα μέλη τους να μην πάνε στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο που διοργανώνει η ΟΔΚΕ.

Είναι πολλά αυτά που θα αναδείξει η εισαγγελική έρευνα.

Στο παρόν σημείο δύο μόνο επισημάνσεις πρέπουν:
Η πρώτη είναι ότι συνεχίζω και μάχομαι, τιμώντας την εντολή των Συνδέσμων, που δεν έχει αρθεί ουσιαστικά, άσχετα από τις ενέργειες που προωθεί η ΕΟΚ από 21-2-2015 μέχρι και σήμερα.

Το δεύτερο είναι ότι το “άδικο δεν ευλογείται“. Η υστεροφημία όλων μας κρίνεται από το υγιές κομμάτι του χώρου, ο σεβασμός δεν κατακτιέται με επιβολή και διαταγές “άνωθεν“, η αγάπη και η ανιδιοτελής προσφορά στο άθλημα είναι το μέτρο που κρίνει όλους τους εμπλεκόμενους με το μπάσκετ.

Σε αυτό το πεδίο, μπορώ να “καυχηθώ” ότι, όπως γνωρίζετε όλοι, το μόνο μου κριτήριο σε όλα τα χρόνια της παρουσίας μου στα κοινά της διαιτησίας, είναι η προσφορά, η αλληλεγγύη και η προάσπιση των συμφερόντων του Έλληνα διαιτητή καλαθοσφαίρισης.

Να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να αποκλίνω ποτέ από αυτές τις αρχές.

Πιστός στην εντολή σας.
Ηλίας Καφφές

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…