Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Το Ρέθυμνο ήταν κοντά στον Μπιρτς”

“Το Ρέθυμνο ήταν κοντά στον Μπιρτς”

zobanakis1

Στην εκπομπή “All in” του ραδιοφώνου του Ρεθύμνου, TEAMFM 102 , μίλησε ο μεγαλομέτοχος του Ρέθυμνο Cretan Kings κ. Κωστής Ζομπανάκης.

Ο ισχυρός άντρας των Κρητικών, αφού ασχολήθηκε με όσα λαμβάνουν χώρα στο συγκρότημα του Κωνσταντινίδη, μίλησε για το γεμάτο “Μελίνα Μερκούρη” στο ματς με τον Αρη, τονίζοντας πως “η φοιτητική κερκίδα που έβλεπα τόσα χρόνια, λειτούργησε τέλεια. Είδα ένα γεμάτο γήπεδο, με κόσμο απέξω να περιμένει να μπει. Ηταν κάτι το φανταστικό”.

Μάλιστα σχολίασε το αν χωράει δύο ομάδες η Κρήτη, σχετικά με την περίπτωση του Ηρακλείου, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως: “Κάθε χρόνο έχουμε τρεις με τέσσερις ομάδες που.. κλείνουν στο τέλος της σεζόν. Ολες οι ομάδες πρέπει να είναι βιώσιμες. Ανεξαρτήτου λοιπόν του Ηρακλείου, θέλεις μία λίγκα με γερές οικονομικά ομάδες. Μπορούμε να βρούμε λοιπόν αυτές τις 14; Δύσκολο. Γιατί αν κάποιες στο τέλος φαλιρίζουν τότε δεν είναι αυτό καλό για το πρωτάθλημα.

Εγώ δυστυχώς πάντα ξεχνάω πως στην Ελλάδα μπορεί να έχεις την επιλογή να μην πληρώσεις τον εργαζόμενο. Να δουλέψει και στο τέλος να μην ανταμειφθεί. Εγώ δεν είχα και δεν έχω αυτήν την επιλογή. Τι να σου πω. Εκτός αν κάποια στιγμή φαλιρίσω κι εγώ.

Από την άλλη, εάν μπορεί να σταθεί μία ομάδα καλή σε μία άλλη πόλη της Κρήτης για μένα δεν είναι καθόλου κακό. Το βλέπω λίγο τεχνοκρατικά, αφού θα έχεις άλλο ένα τίγκα ματς για το γήπεδό σου. Όμως να το πάμε και διαφορετικά. Η Πάτρα. Δηλαδή η Κρήτη δεν είναι Πάτρα.

Είναι ένα τεράστιο μέρος. Η Πάτρα όμως δεν είναι Κρήτη. Δεν χωράει δύο ομάδες. Το ιδανικό θα ήταν αυτές οι δύο να συγχωνευτούν αλλά από ότι ξέρω δεν γίνεται. Η Γερμανία ας πούμε, που έχουν μία οικονομικά δυνατή λίγκα, ποια η Γερμανία έτσι και όμως τα κατάφεραν, δεν θα μπορούσες ποτέ να έχεις δύο ομάδες στην ίδια πόλη. Θα πήγαινε κάποιος στους “Πατρινούς” και θα τους έλεγε.. συγχωνευτείτε”.

Σχετικά με τα επόμενα σχέδια σχετικά με την ομάδα του, ο Κωστής Ζομπανάκης, τόνισε: “Θέλουμε το γήπεδο να κοιτάξουμε. Δηλαδή πρέπει ο στόχος είναι το “Μελίνα Μερκούρη” να ανακαινιστεί όχι μόνο σε χωρητικότητα αλλά και αισθητικά. Να είναι στολίδι και αυτό δεν είναι θέμα χρημάτων μόνο .Αυτό δεν είναι ο μόνος επόμενος στόχος”, για συνεχίσει σχετικά με την ελληνοποίηση του Ρεθύμνου και την αλλαγή… πλεύσης της ομάδας που στηρίζεται στο γηγενές στοιχείο:

“Και τώρα που άλλαξε η πόρτα, δεν ερχόντουσαν οι Έλληνες καλοί παίκτες. Τώρα όμως έρχονται. Εγώ νομίζω το brand φταίει που έρχονται σε μας πια. Κάποτε έπρεπε να πάρουν λιγότερα λεφτά αλλού ή να μην πάρουν χρόνο συμμετοχής για να μας κοιτάνε οι Ελληνες. τώρα είναι όμως το brand δεν είναι υποδεέστερο να παίζεις για τους Rethymno Cretan Kings. Και παίζουν έτσι; Δεν κάθονται”.

Σχετικά με το ρόστερ της ομάδας του, δήλωσε πως “Ο Χάρης (σ.σ. Γιαννόπουλος) όπως και κάποτε ο Μπρεντ (σ.σ. Πέτγουεϊ), βλέπουν την ζωή σφαιρικά και λένε αν τα λεφτά είναι κοντά μετράει η ποιότητα ζωής.  Είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε αυτό που λέμε ποιότητα ζωής μπαίνουν πολλά στη μέση. Απλώς ο Μπρεντ πήγε στο επίπεδο της Ευρωλίγκας.

Αυτό που μπορούμε να συζητήσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος, Μπορεί σε αυτήν την ομάδα αν ο Φιτζπάτρικ αρχίζει και του μπαίνουν τα καλάθια και μένει στο γήπεδο κάτι παραπάνω θα κάνει το επόμενο βήμα αν και δεν νομίζω ότι είναι επιπέδου Ευρωλίγκας.

Ο Αντρέας (σ.σ. Χριστοδούλου) δεν το συζητάω. Ειδικά αν κάτι γίνει με το μακρινό σουτ του θα πάει ψηλά. Εχω να δω κάποιον με το ένας εναντίον ενός από την εποχή του Αγγελου Κορωνιού.

Πρώτο βήμα για… λευκό, εγώ έχω χρόνια να δω. Από την άλλη αν ο Γκάρι Τάλτον προσθέσει και την δύσκολη πάσα, είναι για μεγάλα πράγματα. Όπως κάποτε είχε ο Κάουνσιλ, για τον οποίο ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αφήσαμε να φύγει. Λόγω ύψους εκεί δεν μπορείς να ξέρεις.. Ο Χάρης δεν έχει ταβάνι αν συνεχίσει έτσι”.

Τέλος και σχετικά με το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ που τελείωσε 88-63 υπέρ των γηπεδούχων, σχολίασε: “Με αυτήν την εικόνα δεν μπορώ να πω κάτι. Πρέπει να δούμε τις αλλαγές που θα γίνουν και στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού. Προφανώς είδαμε το σκορ. Δεν μπορείς να βγάλεις εντυπώσεις. Τόσο δυσανάλογη και προπαντός η προσφορά των ψηλών.

Κάτι επιθετικό στον Ολυμπιακό είναι ένα μπάσκετ που αρέσει σε μας πολύ. Να σας πω και κάτι που δεν ξέρετε. Ο Σταύρος Μυκονιάτης μου έδειξε τον Μπιρτς πριν τρία χρόνια. Ημασταν λίγο μακριά στα λεφτά. Για λίγο δεν έκλεισε. Θα δούμε τι φιλοσοφία θα φέρει ο νέος προπονητής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…