Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Το ίδιο δυνατοί, σε άμυνα και επίθεση”

“Το ίδιο δυνατοί, σε άμυνα και επίθεση”

Soulis Markopoulos PAOK1

Soulis Markopoulos-PAOK

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στον Άρη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League και πλέον τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο παιχνίδι με την Ουσάκ (25/10) για το Champions League, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να τονίζει:

“Η νίκη επί του Άρη δημιουργεί αέρα καλής ψυχολογίας στην ομάδα. Το παιχνίδι του Σαββάτου, όμως, δεν έχει καμία σχέση με το αυριανό. Καλούμαστε, ωστόσο, να είμαστε το ίδιο δυνατοί, σε άμυνα και επίθεση, για να κερδίσουμε”, ανέφερε αρχικά ο Έλληνας προπονητής και πρόσθεσε:

“Δεν μπορεί να συγκριθεί με τον αυριανό αγώνα. Δεν έχουν ομοιότητες τα φιλικά με τα επίσημα παιχνίδια. Στη διάρκεια των φιλικών, πολλές φορές, δε δίνεις εντολές στους παίκτες σου, τους αφήνεις να σκέφτονται μόνοι τους. Η Ουσάκ είναι δυνατή και δύσκολη ομάδα. Πριν από 15 μέρες κέρδισε τη Φενέρ. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, με προσωπικότητα, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις. Με ομαδική άμυνα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα καλά χαρακτηριστικά της”.

Για τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ: “Είμαστε αναγκασμένοι να παίζουμε δυο παιχνίδια την εβδομάδα μέχρι τον Ιανουάριο. Κάθε αντίπαλος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και καλούμαστε, σε κάθε περίπτωση, να διατηρήσουμε τη δική μας ενέργεια και να βρούμε λύσεις για να κατακτούμε θετικά αποτελέσματα”.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, με τη σειρά του είπε: “Αρχίσαμε με ήττα στην πρεμιέρα του Champions League και θέλουμε αύριο, έχοντας να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, να κερδίσουμε. Ποτέ δεν μπορείς να υποτιμήσεις ομάδα από το τουρκικό πρωτάθλημα. Η Ουσάκ παίζει πολύ καλά, ό,τι έγινε στο μεταξύ μας φιλικό, πριν από δύο μήνες, δεν έχει καμία σημασία. Αν θέλουμε να είμαστε “ανταγωνιστικοί” και να “χτίσουμε” πάνω στη νίκη επί του Άρη, πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα και να μοιράσουμε την μπάλα στην επίθεση, όπως κάναμε το Σάββατο στο Αλεξάνδρειο”.

Εξήγησε, επίσης πως σε σύγκριση με το φιλικό τεστ: “Παίζουμε πιο ομαδικά, έχουμε βελτιωθεί στην άμυνα. Είναι σημαντικό ότι τώρα δεν μπορούμε να έχουμε μαζί μας τον Βαγγέλη (σ.σ. Μαργαρίτη). Είμαστε καλύτεροι από τότε, μένει να το δείξουμε στο γήπεδο. Η Ουσάκ, από την άλλη, μας έδειξε ότι παίζει σε υψηλό ρυθμό, με ένταση. Κρατάμε ότι κατάφερε τότε να γυρίσει το παιχνίδι και να διεκδικήσει τη νίκη στο τέλος. Είναι ομάδα με επίπεδο και ικανότητες”.

Για τις αποδοκιμασίες στο ντέρμπι με τον Άρη, απάντησε λέγοντας: “Εχω παίξει πολλές φορές στο γήπεδο του Άρη. Με έχουν βρίσει ξανά, το έχω συνηθίσει, είναι κομμάτι του παιχνιδιού, δεν έχω κανένα πρόβλημα”.

Για μάχη με την Ουσάκ, ο Ντάριλ Μπράιαντ, πρόσθεσε: “Μας έβαλε στο σωστό δρόμο η νίκη επί του Αρη. Αμυντικά πήγαμε καλά στο Αλεξάνδρειο και αυτό πρέπει να κάνουμε και στο αυριανό παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε καλά στο τρανζίσιον και να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά στην άμυνα, στοιχεία, βέβαια, που θα παίζουν καθοριστικό ρόλο σε κάθε μας υποχρέωση. Ξέρω κάποιους από τους παίκτες της Ουσάκ, οι οποίοι συνολικά συγκροτούν μια καλή ομάδα”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…