Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Το αυτογκόλ της ΚΕΔ

Το αυτογκόλ της ΚΕΔ

simeonidis ked

simeonidis-ked

Είναι αυτό που λέει ο λαός μας “γέρασαν και μυαλό δεν έβαλαν“. Οι παράγοντες της ΕΟΚ επιμένουν να λειτουργούν σαν να μην τους αγγίζουν οι νόμοι, παρότι όσες φορές “σέρνονται” σε δικαστική διαμάχη φεύγουν με την ουρά στα σκέλια. Νωπές είναι οι μνήμες από τις “φάπες” των Τρινκιέρι και Οικονόμου (Αγία Παρασκευή) κι έπεται αυτή από τους διαιτητές, δια μέσω της Ευρωλίγκας.

Τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ ανακοίνωσαν χθες (με κάθε επισημότητα) στις ομάδες ότι οι τρεις διαιτητές (Γκόντας, Φούφης και Παπαπέτρου) δεν θα παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, επειδή προτίμησαν να αγωνιστούν στο Eurocup. Κι εδώ αρχίζουν τα ωραία…

Με ποιανού απόφαση “τιμωρήθηκαν“; Η ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι αναρμόδια, βάσει νόμου. Έπρεπε να αποφασίσει η ΕΟΚ, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί. Άρα η απόφαση είναι αίολη, δεν στηρίζεται σε κανέναν νόμο και απλά ανοίγει την πόρτα σε διαιτητές και Ευρωλίγκα να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να υποχρεώσουν την ΚΕΔ να τους χρησιμοποιεί.

Το καλύτερο είναι πως ο Στέλιος Συμεωνίδης έδειξε κι ένα χαρτί, με αποστολέα τον Σπύρο Γκόντα, ο οποίος ζητούσε (και καλά) να μην παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γκόντας απλά ενημέρωσε την ΚΕΔ (ως όφειλε) ότι αποδέχθηκε την πρόταση της Ευρωλίγκας και θα σφυρίξει και αγώνες του απαγορευμένου πρωταθλήματος (Eurocup).

Άντε και να δεχθούμε ότι το εν λόγω κείμενο αποτελεί “παραίτηση” (δεν αποτελεί, αλλά κάνουμε υπόθεση εργασίας). Φούφης και Παπαπέτρου έστειλαν αντίστοιχα χαρτιά; Αν ναι, γιατί δεν τα έδειξε ο κ. Συμεωνίδης; Αν όχι γιατί τους τιμώρησε;

Είναι πλέον θέμα των διαιτητών και της Ευρωλίγκας να “κυνηγήσουν” την ΕΟΚ, που για πολλοστή φορά δρα εκτός των ορίων της αρμοδιότητάς της.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…