Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πεδουλάκης: “Στο ΣΕΦ με Φελντέιν”

Πεδουλάκης: “Στο ΣΕΦ με Φελντέιν”

argiris pedoulakis

argiris-pedoulakis

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επιβεβαίωσε αυτό που ήταν λίγο πολύ γνωστό στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τη Ζαλγκίρις. Ο Έλληνας τεχνικός “αποκάλυψε” πως ο Τζέιμς Φελντέιν θα είναι ο τέταρτος ξένος (Γκιστ, Σίνγκλετον και Ρίβερς οι άλλοι τρεις) που θα αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Όσον αφορά στο παιχνίδι με τους Λιθουανούς, ο “Άρτζι” στάθηκε στα πολλά χαμένα ριμπάουντ.

“‘Ηταν πρεμιέρα. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και είχαμε διάθεση. Στο πρώτο ημίχρονο η Ζαλγκίρις έπαιξε με το μυαλό των δημιουργών μας. Βρήκαμε λύσεις με τον Φελντέιν και τον Μπουρούση. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το πιο άσχημο. Το ματς στράβωσε. Χάσαμε το μομέντουμ, γιατί δεν το προσεγγίσαμε σωστά. Πηγαίναμε να ρίξουμε μπουνιά στο μαχαίρι. Αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας. Σε αυτό θα μας βοηθήσει το βίντεο”, δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Για τον Παππά και το πως ήρθε η νίκη: “Ο Παππάς μας βοήθησε στο κομμάτι της εκτέλεσης. Επαιξε και πόιντ γκαρντ και πρέπει να μάθει για να γίνει ακόμα καλύτερος παίκτης. Ξαναπήραμε το μονέντουμ του αγώνα μέσα από την άμυνά μας. Σίγνκλετον, Γκιστ και Νίκολς έσπασαν τη δημιουργία των παικτών της Ζαλγκίρις και βοήθησαν. Το πρόβλημα που είχαμε ήταν τα επιθετικά τους ριμπάουντ. Εφταιγαν τα γκαρντ, γιατί δεν έβαζαν το σώμα τους όταν μετά τις αλλαγές οι ψηλοί έβγαιναν έξω. Δεν είχαν αυτοθυσία. Πρέπει να το διορθώσουν. Κρατάμε ότι βρήκαμε λύσεις και ότι δεν αντιδράσαμε σωστά στα mind games”.

Για την αναλογία διπόντων-τριπόντων: “Θα πρέπει να δείτε τα στατιστικά των κορυφαίων ομάδων που είναι 60%-40%. Το σουτ θα είναι κυρίαρχο στοιχείο και η Euroleague θα αναγκαστεί να βάλει 3’’ όπως το ΝΒΑ. Γίνεται γιατί όπως αντιμετωπίζονται τα πικ εν ρολ, δίνουν το σουτ”.

Για το αν υπάρχει νεότερο για την υπόθεση του Ομάρ Κουκ και για το ντέρμπι: “Είμαστε εδώ σεβόμενοι την προσπάθεια αυτών που έπαιξαν. Εδώ είμαστε για να τιμήσουμε την προσπάθεια αυτών που έπαιξαν. Από αύριο θα μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό”.

Για τον Φελντέιν: “Ο Φελντέιν θα είναι στο ΣΕΦ”.

Για τα 16 επιθετικά ριμπάουντ της Ζαλγκίρις: “Μας ανησυχεί. Η ομάδα άρχισε τώρα. Αυτό που έγινε με τον Μάικ ήταν κομμάτι σε αυτό που λέω ότι πρέπει να γίνουμε ομάδα”.

Για τον μικρό χρόνο συμμετοχής Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλου: “Ο Μποχωρίδης θα μπει στην ομάδα μέσα από την Α1. Βελτιώνεται καθημερινά. Η Euroleague είναι πολύ δύσκολη. Τους θέλουμε αλλά πρέπει να φτάσουν αυτοί στο level του Παναθηναϊκού. Ο Βασίλης είναι 19 ετών. Ο Διαμαντίδης στα 19 δεν έπαιζε στον Ηρακλή. Ο Λευτέρης ακόμα δεν ξέρει τη θέση. Τη μαθαίνει κι είναι αρκετά καλός. Εχουμε πολλούς παίκτες. Κάποιο θα παίξουν, κάποιοι δεν θα παίξουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Γκριγκόνις: «Πρέπει να νικήσουμε τρεις φορές»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Μακά…