Κεντρική Basket League Πεδουλάκης : ” Ήμασταν τραγικοί, αν δεν αλλάξουμε δεν θα είμαι εδώ ”

Πεδουλάκης : ” Ήμασταν τραγικοί, αν δεν αλλάξουμε δεν θα είμαι εδώ ”

pedoulakis sef

pedoulakis-sef

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods δήλωσε πως η ομάδα του ήταν τραγική σε όλους τους τομείς και πως αν δεν γίνει πιο σκληρή ίσως ο ίδιος να μην παραμείνει.

Αναλυτικά τι είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι: ”Ήταν μια τραγική εμφάνιση για εμάς. Μπορεί κάποια πράγματα  να τα καταλάβω, όμως κάποια άλλα όχι. Στο τρίτο λεπτό χάσαμε το ρυθμό μας με τον πλέι μέικερ να έχει 2 φάουλ. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω τα ριμπάουντ. Δεν βάζουμε το κορμί μας και σε αυτό το παιχνίδι. Από τις 39 μπάλες στη ρακέτα μας, ο Ολυμπιακός πήρε τις 20. Πρέπει να αλλάξουμε διάθεση και μέταλλο. Έχουμε γίνει αρκετά σοφτ. Να γίνουμε σκληροί στο σώμα και ειδικά οι ψηλοί μας για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο.

Στην αρχή πόσταρε ο Χαραλαμπόπουλος τον Σπανούλη, αλλά δεν το διαβάσαμε, δεν επιμείναμε και ήμασταν μες στην καλή χαρά και ο Ολυμπιακός μπορούσε να τρέξει και να σκοράρει. Πρέπει να είσαι πολύ σκληρός και να διαβάζεις για να νικήσεις στο ΣΕΦ. Λογικό είναι να μην διαβάζουμε, αλλά δεν είναι λογικό να μην παίρνουμε τα ριμπάουντ. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί”.

Για την μοναξιά του Καλάθη: ”Ο Νίκος όταν έπαιρνε την μπάλα τα πικ εν ρολ τον παίζουν under και ρισκάρουν τα σουτ. Με τον Φελντέιν είναι άλλη άμυνα. Δεν συγχωρείται να μην είναι καλά ο Νίκος και να μη βάζει τα σουτ. Δεν έχουμε καν λύση σε αυτή την περίπτωση. Αν δεν μετακινείς την άμυνα πως θα βγάλεις ασίστ;  Αν σου πάρουν όλα τα αμυντικά ριμπάουντ πως θα βάλεις εύκολα καλάθια; Γι’ αυτό λέω ότι πρέπει πρώτα να γίνουμε ομάδα”.

Για την απουσία του Τζέιμς και αν έχει μετανιώσει που δεν είχε επιλέξει κάποιον κοινοτικό για να είναι παρών στο ντέρμπι: ”Εμείς με τον Τζέιμς χάσαμε ένα πολύτιμο αντικείμενο. Όπως είπα ξανά ήταν σαν να έχουμε το αυτοκίνητο και να χάνουμε τη μηχανή. Χάσαμε τη μηχανή μας. Δομηθήκαμε με συγκεκριμένο τρόπο επί δύο μήνες. Το σετ παιχνίδι δεν το ξέρουμε καλά ακόμα. Γι’ αυτοί οι ομάδες αργούν ακόμα να ρολάρουν. Αν είχαμε ακόμα ένα παιδί μπορεί να άλλαζε τις καταστάσεις. Να γίνουμε ομάδα, γιατί δεν έχουμε χαρακτήρα. Αν δεν διαβάζεις το παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο”.

Για τα ριμπάουντ που χάθηκαν και πού οφείλονται: ”Αν πάρει την μπάλα όπως πρέπει ο Ολυμπιακός θα βάλει τα σουτ γιατί είναι πολύ γρήγορος.  Στο ημίχρονο τους είπα ότι ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός έπαιζε με πέντε κοντούς θα γυρνούσαμε απλά την μπάλα. Πρέπει να διαβάζουμε το παιχνίδι. Η ομάδα πρέπει να γυρίσει στο DNA. Το 2012 υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν παίξει ντέρμπι όπως τώρα. Λίγα παιδιά έχουν την εμπειρία του ΣΕΦ. Ο Σπανούλης πλέον το βλέπει σαν να είναι φιλικό επειδή είναι νωρίς. Ο Παναθηναϊκός θα είναι σκληρός όταν φτάσουν τα κρίσιμα παιχνίδια. Αλλιώς δεν θα είμαι εδώ… Οι ομάδες χτίζονται και ο χαρακτήρας χτίζεται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο σε όλα τα παιχνίδια

Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο θα διεξάγονται  τα παιχνίδια της Basket League. Σε αλλα…