Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πασκουάλ: “Μου αρέσει ο νέος Παναθηναϊκός”

Πασκουάλ: “Μου αρέσει ο νέος Παναθηναϊκός”

pasqual oaka

pasqual-oaka

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, σε δηλώσεις που έκανε σε Ισπανικά μέσα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις διαφορές μεταξύ των ομάδων του NBA και της Ευρωλίγκα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως αν και οι ομάδες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι σε υψηλότερο επίπεδο δεν πιστεύει πως θα ήταν εύκολο για κάποιες από αυτές να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης.

«Όλοι μιλούν γι ‘αυτό (διαφορές μεταξύ ΝΒΑ – Ευρωλίγκα), αλλά όλα αυτά είναι άποψη του καθενός», είπε σε ισπανικό ραδιόφωνο. «Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση. Πιστεύω ότι οι κορυφαίες ομάδες βρίσκονται στο NBA φυσικά. Αλλά πιστεύω επίσης ότι κάποιες ομάδες του ΝΒΑ δεν θα είναι σε θέση να κερδίσουν την Ευρωλίγκα. Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες παίζουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, που τους επιτρέπει να παίξουν ακόμα και στο ΝΒΑ ».

Ο Πασκουάλ ο οποίος κατέκτησε την Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα το 2010 κατέθεσε και την γνώμη του για την νέα σεζόν που ξεκινάει τις επόμενες μέρες. «Οι ομάδες που διατήρησαν τον ίδιο πυρήνα, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Φενέρμπαχτσε θα είναι ισχυρότερες σε σύγκριση με πέρσι. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τη Μπαρτσελόνα. Μου αρέσει πολύ η νέα ομάδα που έχει φτιάξει ο Παναθηναϊκός. Νέοι με inside game που συνδιάζει σωματοδομή και ταλέντο. Θα παλέψουν για να βρεθούν και πάλι στην κορυφή».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…