Κεντρική Διεθνή ΠΑΟΚ – Ουσάκ Σπορτίφ 59-52

ΠΑΟΚ – Ουσάκ Σπορτίφ 59-52

παοκ

paok-usakΣε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην τελευταία περίοδο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 59-52 της Ουσάκ Σπορτίφ και πέτυχε πρώτη του νίκη στο Basketball Champions League. Ο Δικέφαλος μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 12 πόντους, ωστόσο έχοντας καθαρό μυαλό στην τελευταία περίοδο κατάφερε να πάρει το ματς.

Νευρικό το παιχνίδι στο ξεκίνημα του, με την Ουσάκ να πατάει καλύτερα στο παρκέ και να καταφέρνει να πάρει μια διψήφια διαφορά (16-4), στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Δικέφαλος κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς, μειώνοντας σε 18-12, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, χρειάστηκαν περίπου 3 λεπτά μέχρι να επιτευχθεί κάποιο καλάθι, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και παρότι βρέθηκαν στο -9 (23-14), με υπομονή έφεραν το ματς στο καλάθι, με το 25-23 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Συνολικά 48 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο, δείγμα της αστοχίας των δύο ομάδων.

Αμφότερες οι ομάδες παρέμεναν άστοχες στο δεύτερο μέρος, με το σκορ να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Η Ουσάκ κατάφερε να πάρει μια διαφορά 8 πόντων (36-28), ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πάλι να φτάσει τους Τούρκους, αρχικά κάνοντας το 38-34 και στην συνέχεια μειώνοντας στους 3 , με το 40-37 και είναι το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη και καθοριστικότερη περίοδο το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προσπεράσουν για πρώτη φορά στο ματς με 3 πόντους (47-43) και στην συνέχεια με 5 (52-47). Ο ΠΑΟΚ κράτησε το προβάδισμα στα τελευταία λεπτά, έχοντας καθαρό μυαλό, αλλά και την ψυχολογία στα ύψη. Το τέλος βρήκε τους Θεσσαλονικείς θριαμβευτές με 59-52, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση.

Για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου κορυφαίος αναδείχθηκε ο Ντάριλ Μπράιαντ, ολοκληρώνοντας το ματς με 21 πόντους, ενώ από την πλευρά των Τούρκων οι Μαρκ Λάιονς, Χακάν Ντεμιρέλ και Σακίλ ΜακΚίσικ τελειώσαν την αναμέτρηση έχοντας 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 8-16, 23-25, 37-40, 59-52.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 12, Κόνιαρης, Τσόχλας 9 (3), Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 8, Γλυνιαδάκης 4, Σάιμπερτ 3 (1), Μπράιαντ 21 (1), Πέινερς 2, Κλάντον.
Ουσάκ Σπορτίφ (Μπουλκάζ): Καβακλίογλου, Καντάν 2, Φρεϊμάνις 5, Λάιονς 11, Σόνμεζ, Ντεμιρέλ 11 (1), Κάιρις 4, ΜακΚίσικ 11 (1), Μονρό 8.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

BCL: Να συνεχίσει το όνειρο θέλει το Περιστέρι

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Τενερίφη, στον ημιτελικό του F4 του BCL. Το Περιστέρι ανοίγ…