Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πατρών 81-71

Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πατρών 81-71

panathinaikos promitheas patras

panathinaikos-promitheas-patrasΜε το δεξί κατάφερε να μπεί στην Basket League ο Παναθηναϊκός, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στον ανταγωνιστικό Προμηθέα Πατρών, και πλέον τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας απέναντι στη λιθουανική, Ζαλγκίρις, στο κλειστό του “Νίκος Γκάλης”.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο νεοφώτιστος Προμηθέας και δεν άφησε τους “πράσινους” να ξεφύγουν στο σκορ, με τη διαφορά μάλιστα να είναι μόλις στους -7 πόντους (43-36), πηγαίνοντας στ’ αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας τεχνικός φαίνεται πως “ξύπνησε” τους παίκτες του εν όψει του δεύτερου και καθοριστικού μέρους, με τους πολύ καλούς, Γιάννη Μπουρούση και Νίκο Παππά να οδηγούν το “τριφύλλι” στη νικηφόρα πρεμιέρα.

Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει ένα επημέρους σκορ 24-14, χτίζοντας τις βάσεις για το 1/1 και παρόλο που στα τελευταία δέκα λεπτά, οι πράσινοι δεν παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι, ανάγκασαν σε ήττα τους Πατρινούς, στην παρθενική τους εμφάνιση στα μεγάλα σαλόνια.

Ο πολύπειρος τεχνικός είχε σε καυτή μέρα τους Γιάννη Μπουρούση και Νίκο Παππά με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ από το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα, ο Άντερσον αποτέλεσε το “Α” και το “Ω” με 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-36, 67-50, 81-71.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σίνγλετον 11, Ρίβερς 7 (1), Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος 8, Καλάθης 9 (1), Μποχωρίδης 6 (1), Καλάθης Π. 2, Φώτσης, Παππάς 15 (1), Μπουρούσης 18.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Βετούλας): Γκίκας 8 (2), Φαγέ 12 (3), Τζόνσον 2, Μουρ 12 (1), Άντερσον 15 (1), Πέττας 3 (1), Γερομίχαλος 6, Τσάμης 6 (2), Κυριλής, Σαρικόπουλος 7.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

National League 1: Συνέχεια στα play off και play out

Η 2η αγωνιστική των play off και η 3η των play out στον Γ’ όμιλο της National League…