Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Κύμη 92-52

Παναθηναϊκός – Κύμη 92-52

pao kimi

pao-kimi

Ζέσταμα εν όψει Εφές…
Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την Κύμη με 92-52, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την τέταρτη αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του “τριφυλλιού” και η πρώτη του Τσάβι Πάσκουαλ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους “πράσινους” ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Καταλανός τεχνικός, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Ο Έλληνας γκαρντ μέτρησε 9 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 25 λεπτά συμμετοχής. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Ελ Αμίν με 13 πόντους.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού έμοιαζε αρκετά με τον φιλικό αγώνα που είχαν δώσει οι δύο ομάδες στη Χαλκίδα τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους. Η Κύμη τα έβαλε όλα στις αρχές του πρώτου δεκαλέπτου ή μάλλον σχεδόν όλα μιας και είχε 8/9 σουτ στο 6′. Αποτέλεσμα της ευστοχίας των φιλοξενούμενων, ήταν να προηγηθούν με 16-20, με τον Ελ Αμίν να βλέπει σαν.. κουβά το “πράσινο” καλάθι.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές σε άμυνα κι επίθεση κι έτρεξε σερί 10-0, για να προηγηθεί με 26-20 στο 8′. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους “πράσινους” μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά (35-25).

Οι νεοφώτιστοι έχουν 8/9 σουτ στα πρώτα έξι λεπτά και ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με 12/29 (!). Οι παίκτες του Βασίλη Μπρατσιάκου τα… έσπασαν, ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι και στην επίθεση, με αποτέλεσμα να ξεφύγει 27 πόντους (59-32) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Παππά και και Καλάθη.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι τράβηξαν χειρόφρενο, φτάνοντας τη διαφορά, πάντως, στους 31 πόντους (74-43) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η τέταρτη περίοδος, όπως και η τρίτη, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους δύο προπονητές να μοιράζουν τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες τους.

Ο Παναθηναϊκός στρέφει πλέον την προσοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Εφές Αναντολού την Παρασκευή (4/11) για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Από την πλευρά της, η Κύμη κοιτάζει πλέον το εντός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου (5/11) με τα Τρίκαλα, το οποίο πρέπει να κερδίσει στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 35-25, 59-32, 74-41, 92-52.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7 (1), Ρίβερς 7 (1), Μποχωρίδης 9, Καλάθης Π., Φώτσης 8 (2), Παππάς 13 (3), Φελντέιν 8 (1), Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος 3, Λούντζης 5 (1), Μπουρούσης 12, Καλάθης Ν. 12 (2).
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Τουτζιαράκης 7, Σχίζας 2, Σιγκούνας 4, Τσούπκοβιτς 8, Κατράνας 2, Τζόλος, Κουκουλάς, Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 2, Πάλμπλαντ 5 (1), Μόργκαν 9 (10 ριμπ.), Ελ Αμίν 13 (4).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…