Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Όποιος μας κερδίσει στο Ρέθυμνο, θα έχει φτύσει αίμα”

“Όποιος μας κερδίσει στο Ρέθυμνο, θα έχει φτύσει αίμα”

toni konstantinidis rethimno

toni-konstantinidis-rethimnoΤο Ρέθυμνο έχει δείξει ένα αρκετά καλό πρόσωπο στα φιλικά προετοιμασίας, με τον προπονητή της ομάδας, Τόνι Κωνσταντινίδη, να έχει θέσει πολύ υψηλούς στόχους εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν στην Α1.

Ο Έλληνας τεχνικός, πρόσθεσε ωστόσο πως το φετινό πρωτάθλημα της Basket League θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και πως το συγκρότημά του θα πρέπει να είναι πολύ σοβαρό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τόνι Κωνσταντινίδης:

“Στόχοι της ομάδας μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας με όποιον και αν αγωνιζόμαστε. Δηλαδή αυτός που θα έρθει εδώ και θα μας κερδίσει θα πρέπει να έχει “φτύσει αίμα” όπως λέμε. Αν κρατήσουμε την έδρα μας αήττητη και πάρουμε κάποια θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας, που είναι ο 2ος μας στόχος, θα τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία. Αναμφίβολα θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ, όμως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Φέτος η Basket League θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Θεωρώ θα είναι δύο ταχυτήτων, με τις πρώτες 4 – 5 ομάδες και οι υπόλοιπες θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και προετοιμασμένοι από το σκάουτινγκ μας και την ψυχολογική προετοιμασία. Θα είναι δύσκολο για όλους. Περιμένω ένα πρωτάθλημα με περισσότερο ανταγωνισμό φέτος.

Θέλουμε γεμάτα γήπεδα. Παιχνίδια που να κρίνονται στο τέλος, ώστε να φέρουμε τον κόσμο περισσότερο κοντά στο άθλημα γιατί είναι το πιο όμορφο στον κόσμο. Η Basket League πληροί όλα τα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο”.

giannopoulos-feldeine

Από πλευράς παικτών, ο αρχηγός της ομάδας, Χάρης Γιαννόπουλος ήταν αυτός που μίλησε, λέγοντας πως θα υπάρχουν δυνατές “μάχες” τη φετινή σεζόν.

“Το πρόγραμμα είναι λίγο δύσκολο στην αρχή για εμάς. Έχουμε κάποια παιχνίδια εκτός έδρας με Κολοσσό και Απόλλωνα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά. Αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σαν ομάδα, δηλαδή να τερματίσουμε ψηλά και να καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ, θα πρέπει να κερδίσουμε τουλάχιστον ένα από τα δύο αυτά ματς. Από κει και πέρα θέλουμε να παραμείνει η έδρα μας αλώβητη και να μπορέσουμε να πάρουμε όσο περισσότερες νίκες γίνεται. Αν μπορέσουμε να κάνουμε και κάποιες “ζημιές” θα ήταν εξαιρετικό.

Φέτος υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες. Όλες θα δώσουν πολύ δυνατές “μάχες” μεταξύ τους και αν εξαιρέσεις την πρώτη 4άδα που υποτίθεται ότι είναι ήδη “κλεισμένη”, οι υπόλοιπες θα παλέψουμε σκληρά για τις εναπομείνασες θέσεις. Το μοναδικό πράγμα που εύχομαι είναι να γεμίσουν τα γήπεδα, γιατί αυτό είναι που δίνει δύναμη στο άθλημα αλλά και σε μας, τους ίδιους τους παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…