Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ντίξον : “Θα πέθαινα στο παρκέ για την ΑΕΚ”

Ντίξον : “Θα πέθαινα στο παρκέ για την ΑΕΚ”

dixon 3

dixonΛίγες μέρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της ΑΕΚ για το μπασκετικό Τσάμπιονς Λιγκ ο Ντίξον στο επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής υποστήριξε πως οι κιτρινόμαυροι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο και ο ίδιος θα πέθαινε για την ομάδα του.

Για τη νέα σελίδα της καριέρας του:

«Το να παίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη, είναι ένα σημείο αναφοράς στην καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Πιστεύω πως αυτή θα είναι μια σπουδαία σεζόν, παίζουμε κόντρα σε δύο σπουδαίες ευρωπαϊκές σεζόν, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και συμμετέχουμε σε μια καλή διοργάνωση, το μπασκετικό Champions League. Το στυλ του παιχνιδιού της ομάδας μου ταιριάζει. Ο κόουτς μας αφήνει να παίξουμε επιθετικά και ελεύθερα, να προχωρήσουμε μέσα από τα λάθη μας. Η άμυνα είναι κάτι στο οποίο προς το παρόν προσαρμόζομαι. Θέλω να παίζω άμυνα και με θεωρώ καλό αμυντικό. Ο κόουτς έχει καλά αμυντικά συστήματα και βελτιώνομαι, προσπαθώ να γίνω καλύτερος κάθε μέρα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι μέσα στην ομάδα».

Για το τι να περιμένουν από εκείνον οι οπαδοί της ΑΕΚ:

«Οι οπαδοί της ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένουν έναν παίκτη που είναι πρόθυμος να πεθάνει για την ομάδα. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να νικήσουμε. Είτε αυτό είναι να σκοράρω, είτε να δώσω ασίστ, είτε να πάρω ριμπάουντ, είτε να πάρω πρωτοβουλίες, είτε να βουτήξω στο παρκέ για μια μπάλα, είτε να μαρκάρω έναν “πλάγιο”. Δεν με ενδιαφέρουν πολύ τα προσωπικά στατιστικά μου, με νοιάζει να νικά η ομάδα. Αν είμαι πρώτος στη λίγκα στα τρίποντα ή σε κάτι άλλο, θα ήταν πολύ ωραίο. Αν όχι, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Όσο νικάμε, θα είμαι χαρούμενος».

Για τις αδυναμίες του:

«Κάνω πολλά σουτ. Προσπαθώ να σουτάρω πριν και μετά την προπόνηση, είναι σαν να σηκώνεις βάρη. Με τον ίδιο τρόπο που όσα περισσότερα βάρη σηκώσεις, τόσο πιο δυνατός γίνεται, όσα περισσότερα σουτ πάρεις, τόσο πιο άνετος θα νιώσεις και κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν θα πρέπει να πάρεις και να βάλεις τα σουτ. Δεν έχω πολλά να αλλάξω στο σουτ μου, ακολουθώ την ίδια ρουτίνα από όταν ήμουν 15 ετών. Η επανάληψη, η αυτοπεποίθηση και η επιλογή των σουτ, το να παίρνεις σουτ που ξέρεις ότι θα βάλεις, είναι τα κλειδιά».

Για τους αντιπάλους της ΑΕΚ στο Champions League:

«Ένας από τους πρώην συμπαίκτες μου στην Νίμπουρκ, ο Τζούλιαν Βον , παίζει στη Ζιελόνα Γκόρα και ο Κάιλ Ουίμς, ο οποίος ήταν στο Missouri State Bears όταν ήμουν πιο νέος, παίζει στην Μπεσίκτας. Δεν ξέρω πολλά για τι ςάλλες ομάδες, αλλά πιστεύω πως αυτός είναι ο δυσκολότερος όμιλος στη διοργάνωση. Θα πρέπει να δουλέψουμε, πιστεύω θα καταφέρουμε να κάνουμε μια καλή προσπάθεια και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε κάθε ματς. Είμαστε ικανοί να το κάνουμε, έχουμε μια καλή αρχική πεντάδα, έναν εξαιρετικό πάγκο και ένα τρομερό τεχνικό επιτελείο. Θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι για κάθε ματς, κάθε βράδυ».

Για τη ρουτίνα του τη νέα σεζόν με δύο ματς την εβδομάδα:

«Πέρυσι στην Νίμπουρκ παίξαμε περίπου 65 ματς σε τρεις λίγκες, ήταν πολύ σκληρό. Ίσως χάσαμε μερικά παιχνίδια από δύσκολα ήταν τα ταξίδια. Το νερό, το κατάλληλο φαγητό και η ξεκούραση είναι τα σημαντικότερα σε μια μεγάλη σεζόν. Είναι πολύ σημαντικές και οι διατάσεις. Προσπαθώ να τα κάνω όλα αυτά κάθε μέρα, για να είμαι στο καλύτερο επίπεδο που μπορώ. Θα είναι μια καλή σεζόν, εφόσον προσέξουμε τα σώματά μας και μείνουμε υγιείς».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …