Κεντρική Διεθνή “Nα παρουσιάσουμε καλύτερο μπάσκετ”

“Nα παρουσιάσουμε καλύτερο μπάσκετ”

itoudis cska moscow final four berlin

itoudis-cska moscow-final four-berlin

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods στο ματς για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ωστόσο αν και τα χρειάστηκε, κατάφερε να πάρει τη νίκη και να υπερασπιστεί την έδρα της.

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, Δημήτρης Ιτούδης, τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να παρουσιάσει ένα καλύτερο μπάσκετ εντός τεσσάρων γραμμών, στο επόμενο παιχίδι κόντρα στην Αναντολού Εφές.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:
“Η Εφές είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα και με καλή προοπτική, αν και ξεκίνησε με 0-2 στην Ευρωλίγκα. Αμφότερες οι ήττες τους ήταν εκτός έδρας και κόντρα στην Μπασκόνια η Εφές έλεγξε το παιχνίδι για το μεγαλύτερο διάστημά του πριν αφήσει τους αντιπάλους να τρέξουν στο τέλος, ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την κυριαρχία των αντιπάλων στα πρώτα λεπτά.

Αναλύσαμε τα παιχνίδια τους, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού σούπερ καπ με τη Φενέρμπαχτσε, των ματς του εγχώριου πρωταθλήματος τους και των φιλικών τους. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι αθλητικότητά τους στην φροντλάιν. Η Εφές χρησιμοποιεί διάφορους συνδυασμούς με τους Μπράουν, Τόμας και Ντάνστον, ενώ μπορεί να προσθέσει όγκο με τον Όμιτς και κίνηση με τον Μπράουν στη θέση “5”.

Οι κύριοι δημιουργοί τους είναι οι Γκρέιντζερ και Ερτέλ, ενώ ο Κότον βοηθά με το σουτ και σίγουρα ο Οσμάν έχει σημαντικό ρόλο για την ομάδα. Η Εφές χρησιμοποιεί τα προσόντα των παικτών τους και αρέσκεται στη χρήση ζώνης 1-3-1. Πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά και να αντιδράσουμε μετά την απόδοση στο ματς με τον Παναθηναϊκό, που δεν παίξαμε στο επίπεδό μας. Είχαμε επτά ημέρες χωρίς αγώνες, κάτι που μάλλον μας έβγαλε εκτός ρυθμού, άρα πρέπει να επανέλθουμε και να παρουσιάσουμε καλύτερο μπάσκετ αυτή την εβδομάδα”.

Από την πλευρά του, ο Κάιλ Χάινς δήλωσε: “Το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη θα είναι δύσκολο τεστ για εμάς εντός του καινούργιου συστήματος της Ευρωλίγκας, που έχει τόσα πολλά παιχνίδια κοντά χρονικά. Η Εφές είναι μία καλή και έμπειρη ομάδα με δημιουργικούς γκαρντ και αθλητικού φόργουορντ, που παίζουν πολύ επιθετικά μέσα στο σύστημά τους. Πρέπει να ισοφαρίσουμε την ταχύτητά τους, το πάθος τους και την αθλητικότητά τους, ώστε να πάρουμε τη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…