Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών “Να μας στηρίξει ο κόσμος”

“Να μας στηρίξει ο κόσμος”

vetoulas oaka

vetoulas-oaka

Στην 2η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League o Προμηθέας Πατρών παίζει το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Δόξα Λευκάδας, που την 1η αγωνιστική έκανε την έκπληξη νικώντας τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Νίκο ΒετούλαΝίκο Γκίκα και Μάκη Γιατρά:

Νίκος Βετούλας: “Όλοι γνωρίζουν την κρισιμότητα και την σοβαρότητα της προσεχούς αναμέτρησης, καθώς είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην έδρα μας για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Παίζουμε στο γήπεδό μας μετά από έναν περίπου μήνα από το τελευταίο μας φιλικό παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στη νίκη. Το τελευταίο διάστημα είχαμε δυο στόχους:

Αφενός να παίζουμε καλά, βελτιώνοντας καθημερινά το παιχνίδι μας και αφετέρου να ενσωματώσουμε άμεσα στο κλίμα και στην φιλοσοφία της ομάδας τον Ρασάντ Άντερσον. Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο παίκτη που έδειξε και δείχνει μεγάλη προσαρμοστικότητα.

Αντιμετωπίσαμε και κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών τις τελευταίες ημέρες, όπως αυτό με τον Μοχάμεντ Φαγιέ, που έμεινε εκτός προετοιμασίας για 1-2 ημέρες. Πλέον, στις προπονήσεις μετέχει και ο Κίκι Κλαρκ από τον οποίον θέλουμε να δούμε αν και πώς μπορεί να μας βοηθήσει.

Το πιο πιθανό είναι, πάντως, να μην παίξει κόντρα στη Δόξα Λευκάδας. Ο αντίπαλός μας προέρχεται από μια μεγάλη νίκη. Είχε τρομερό ποσοστό ευστοχίας, ενώ διαθέτει και έμπειρους Έλληνες παίκτες, αλλά και πολύ καλούς ξένους.

Ξέρουμε ότι το μεταξύ μας παιχνίδι είναι πιο σημαντικό για εμάς που είμαστε οι γηπεδούχοι, όμως δεν έχουμε άγχος, ούτε νιώθουμε πίεση. Αυτά, άλλωστε, τα γνωρίζαμε από την αρχή. Όλοι οι παίκτες και όλοι οι προπονητές του τιμ είμαστε έτοιμοι. Καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει.”

Νίκος Γκίκας: “Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην έδρα μας για φέτος και θέλουμε τη νίκη και μόνο τη νίκη. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να αγκαλιάσει την ομάδα. Δεν νιώθουμε πίεση ως γηπεδούχοι. Θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει σκληρά. Έχουμε ένα έξτρα κίνητρο για θέλουμε τη νίκη προκειμένου να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας. Διαθέτουμε και την ικανότητα και την εμπειρία για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε αρκετά καλά. Πραγματοποιήσαμε μια αρκετά καλή εμφάνιση που αποτελεί εχέγγυο για την συνέχεια. Γνωρίζουμε καλά τη Δόξα. Επειδή, όμως, το παιχνίδι είναι must win για εμάς και κρύβει παγίδες, χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση εκ μέρους μας σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.”

Μάκης Γιατράς: “Εκ μέρους της διοίκησης θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας, που μας έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, να το κάνει και φέτος στην Α1 Εθνική, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Δόξα Λευκάδας. Η θέρμη των φιλάθλων είναι πραγματικά συγκινητική και ενδεικτικά αναφέρω ότι η ομάδα μας, έχει διαθέσει μέχρι τώρα περίπου 1700 εισιτήρια διαρκείας, ένα οπωσδήποτε τεράστιο νούμερο για τα ελληνικά δεδομένα.

Θεωρώ ότι στο παιχνίδι του Σαββάτου, μαζί με τα παιδιά από τις υποδομές, θα δώσουν “παρών” πάνω από 2000 φίλοι του μπάσκετ. Η διοίκηση του Προμηθέα δικαιώνεται, καθώς μερίμνησε έτσι ώστε τα εισιτήρια διαρκείας να προσφέρονται σε καλές και προσιτές τιμές.

Επίσης, αποδίδει και η συνεργασία που εγκαινιάσαμε με την Παναχαϊκή, ενώ αντίστοιχες συνεργασίες θα ανακοινωθούν και το επόμενο διάστημα. Γνωρίζουμε τη Δόξα Λευκάδας από τα παιχνίδια στην περσινή Α2 Εθνική, όμως και στις δυο ομάδες έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τη διοίκηση της Δόξας και αντίπαλοι θα είμαστε μόνο για όσο διαρκεί η μεταξύ μας αναμέτρηση.

Σε ό,τι αφορά τον Κίκι Κλαρκ που μετέχει στις προπονήσεις νομίζω ότι θα ανακοινωθεί σύντομα η απόκτησή του. Τέλος, θα ήθελα να κάνω και ένα προσωπικό σχόλιο, σαν Μάκης Γιατράς, για όλη αυτήν την ιστορία που έχει προκύψει με το ΠΕΑΚ και το “Τόφαλος”:

Αυτοί είμαστε, αυτό μας αξίζει. Θυμίζουμε τι συνέβη και με την περίπτωση του βοηθητικού του “Τόφαλος”,που, πλέον, είναι γεμάτο με ποντίκια. Ο Προμηθέας δεν φοβάται τίποτα. Όλα είναι καθαρά και στο φως.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…