Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε”

“Μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε”

sibert paok

sibert-paok

Το ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο τόνισε ο άσος του “δικέφαλου του βορρά”, Τζόρνταν Σάιμπερτ, με την προϋπόθεση βέβαια πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα παίζουν με τον τρόπο που πρέπει και θα προσεγγίζουν σωστά τα παιχνίδια, μιλώντας παράλληλα για το σπουδαίο διπλό κόντρα στον Άρη.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Αμερικανός στο προσωπικό του blog στον ΕΣΑΚΕ:
“Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και μετά από νίκες. Και είναι ωραίο το συναίσθημα να κερδίζεις. Η νίκη επί του Άρη μας έδωσε σίγουρα την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμασταν, μας έδωσε ώθηση και μπορούμε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά και να έρθουμε στο σπίτι μας για τα επόμενα παιχνίδια.

Το παιχνίδι του Σαββάτου ήταν ιδιαίτερο και ήθελε προετοιμασία. Νομίζω ότι ετοιμαστήκαμε και ψυχολογικά και σωματικά με τον πιο σωστό τρόπο, αν και δεν είχαμε τον απαιτούμενο χρόνο για να το κάνουμε. Ξέραμε όμως κι εμείς οι νέοι, τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι, το βιώσαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο, από την στιγμή που βγήκαμε από τα αποδυτήρια και με τον τρόπο που το κάναμε, ως την στιγμή που μπήκαμε στο γήπεδο και αντιμετωπίσαμε σωστά όλη την ατμόσφαιρα.

Ήταν θέμα συγκέντρωσης. Όλοι είχαμε την αφοσίωση που έπρεπε, αντιδράσαμε σωστά σε ένα γεμάτο γήπεδο και απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που εκτός του ότι ήταν ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος, είχε και τον κόσμο να την στηρίζει. Χρειαζόταν λοιπόν συγκέντρωση στο μέγιστο βαθμό κι αυτό το πετύχαμε. Ήταν πρωτίστως θέμα μυαλού και μετά όλα όσα κάναμε στο γήπεδο.

Όλο αυτό που έγινε το περασμένο Σάββατο, μας βοήθησε να παίξουμε όπως χρειάζονταν και να πάρουμε τη νίκη και στο Basketball Champions League. Δεν ήταν καλό παιχνίδι, έγιναν πολλά λάθη κι από τις δύο ομάδες, είναι κι αυτό το θέμα με τις νέες μπάλες, αν και όπως λέει ο πατέρας μου, το μπάσκετ έχει πάντα μία μπάλα και δύο μπασκέτες. Και πάντα έτσι παίζεται το μπάσκετ.

Μπορεί σαν σουτέρ να χάσεις και μερικές προσπάθειες που είσαι εντελώς ελεύθερος. Πρέπει να συνεχίσεις όμως γιατί συμβαίνει. Όταν ήμουν μικρός, μετά το πρώτο ή δεύτερο άστοχο σουτ, έλεγα ότι πρέπει να σταματήσω, “μην μου δίνεται άλλο την μπάλα”, αλλά η νοοτροπία του σουτέρ που απέκτησα είναι διαφορετική. Ακόμη κι αν χάσεις οκτώ συνεχόμενα σουτ, θα πρέπει να σκεφτείς ότι το επόμενο σουτ είναι το πρώτο σουτ. Μόνο έτσι μπορείς να λειτουργήσεις σωστά.

Νομίζω ότι μπορούμε και πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, την κούραση που σίγουρα φέρνουν τα συνεχόμενα ταξίδια και παιχνίδια. Οι νικητές πάντα θα βρουν τον τρόπο να κερδίσουν κι αυτό κάναμε εμείς στα δύο τελευταία παιχνίδια και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πρέπει να προσεγγίσουμε και το επόμενο παιχνίδι. Είναι καλή ομάδα, θέλουν πολλή προσοχή, αλλά αν παίζουμε με τον τρόπο που πρέπει και προσεγγίζουμε σωστά τα παιχνίδια, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…