Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μαγική “ερυθρόλευκη” βραδιά με ρεκόρ!

Μαγική “ερυθρόλευκη” βραδιά με ρεκόρ!

spanoulis 1

spanoulis

Η βραδιά στη Βιτόρια ήταν ονειρική για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μπασκόνια που συνοδεύτηκε από πολλά ρεκόρ.

Ας ξεκινήσουμε από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πέτυχε ατομικό ρεκόρ στις ασίστ με τις 15 που έδωσε, επίδοση που είναι η 3η καλύτερη στην ιστορία της Ευρωλίγκα πίσω από τις 19 του Στεφάν Γιόβιτς (Μπάγερν-Ερ.Αστέρας, 2015-16) και τις 17 του Μάρκους Ουίλιαμς (Ερ.Αστέρας-Γαλατασαράι 2014-15).

Με τις 15 τελικές πάσες που μοίρασε, ο Λαρισαίος γκαρντ ανέβηκε στη 2η θέση των πασέρ όλων των εποχών στη διοργάνωση πίσω από τον Δημήτρη Διαμαντίδη (1.255). Ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά που είχε 977, φτάνοντας τις 984. Ο Βασίλης Σπανούλης, μάλιστα, έδωσε 10 ή περισσότερες ασίστ για 6ο ματς στην καριέρα του στη διοργάνωση.

Διψήφιο αριθμό ασίστ έχει μοιράσει σε 13 παιχνίδια ο Τεόντοσιτς, σε 10 παιχνίδια οι Ερτέλ και Ροντρίγκες, σε 9 παιχνίδια οι Παπαλουκάς, Κουκ και Πριχιόνι, σε 7 παιχνίδια ο Διαμαντίδης και σε 6 ο Καλάθης.

Πέρα από τον αρχηγό, ο Βαγγέλης Μάντζαρης πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ σε πόντους. Έβαλε 17 και ήταν 1ος σκόρερ, επίδοση που είναι η 2η καλύτερη στην καριέρα του μετά τους 19 πέρυσι (25/3/2016) εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τέλος, ο Ολυμπιακός σκόραρε 16 τρίποντα κι έσπασε το ρεκόρ ομάδας που κρατούσε από τις 5 Δεκεμβρίου 2013 σε αγώνα εναντίον της Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία με 14.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…