Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Είχαμε την τύχη με το μέρος μας”

“Είχαμε την τύχη με το μέρος μας”

paok soulis markopoulos

paok-soulis-markopoulos

Την τύχη με το μέρος του είχε ο ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλων Πάτρας όπως δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο Δικέφαλος του Βορρά,  o οποίος νίκησε “δια πηρός και σιδηρού” τους “μελανόλευκους” ευστόχησε στο τελευταίο σουτ γλυτώνοντας από εντός έδρας ήττα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Σήμερα είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Ευτυχήσαμε να βάλουμε το τελευταίο σουτ και να κερδίσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως εξελίχθηκε. Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε 51 πόντους. Σίγουρα ο Απόλλων είχε μεγάλη ευστοχία αλλά θα πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις. Εμείς σε αυτό τον τομέα, δεν τα πήγαμε καθόλου καλά, γιατί παρά την προετοιμασία που είχαμε για να δώσουμε διαφορετικά πράγματα, αφήσαμε τους αντιπάλους να σουτάρουν από το τρίποντο και να βρουν ψυχολογία, να παίξουν ελεύθερα. Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιώσαμε την άμυνα μας, αλλά δεν είχαμε την ίδια απόδοση στην επίθεση. Κάναμε αρκετά λάθη, χάσαμε εύκολα καλάθια, πολλές φορές δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Πήγαμε μόνο με τα σωματικά προσόντα και αυτό ήταν λάθος. Δημιουργήθηκε αρνητική ψυχολογία όταν προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε στο σκορ.”

Για τις διαφορές που δε μπόρεσε να κρατήσει ο ΠΑΟΚ: “Είναι ένα θέμα που πρέπει να το αναλύσουμε. Θα δούμε πως αμυνθήκαμε. Αυτό είπαμε και εμείς. Όταν παίρνεις μια διαφορά έξι πόντων, πρέπει να την κρατήσεις. Χάσαμε δύο εύκολα καλάθια και οι αντίπαλοι έβαλαν δύο μεγάλα καλάθια, κάτι που επηρέασε το παιχνίδι μας”

Για τη συνέχεια με τη Βαρέζε και την αυτοπεποίθηση μέσα από τις νίκες: “Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα για εμάς. Και στην Ελλάδα και ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αναλύσουμε τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος και να είμαστε δυνατοί. Παίζουν πολύ στο χαμηλό ποστ και είναι ζήτημα να φάνουμε πιο σκληροί για να μη δώσουμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να μας χτυπήσουν στην άμυνα”

Για τα σκαμπανεβάσματα και πότε πιστεύει ότι θα βρεθεί σταθερότητα: “Πρέπει ορισμένοι παίκτες να πιστέψουν περισσότερο στα προσόντα και τον εαυτό τους, ώστε στο αγωνιστικό κομμάτι να αισθάνονται πιο δυνατοί μέσα στο γήπεδο. Είναι θέμα, συνεργασιών επιθετικά, θέμα ψυχολογίας και πολλές φορές και ικανότητας αμυντικά. Σε όλα αυτά πρέπει να σιγά-σιγά να βελτιωνόμαστε. Και ανάλογα τον αντίπαλο που έχεις πάντα. Όταν έχεις 1-1,5 μέρα να αναλύσεις το επόμενο παιχνίδι, είναι δύσκολα τα πράγματα”

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …