Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Οι στόχοι και οι μεταγραφές των 16 μονομάχων της Ευρωλίγκα

Οι στόχοι και οι μεταγραφές των 16 μονομάχων της Ευρωλίγκα

euroleague logo

euroleague-logo

Η νέα Ευρωλίγκα κάνει τζάμπολ σήμερα (12/10) με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Το eBasket.gr, με αφορμή την έναρξη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, σας παρουσιάζει τους 16 μονομάχους.

Αναντολού Εφές 

anatolou-efes-media-day

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Μπερκ Ντεμίρ, Άλεν Όμιτς, ΝτεΣον Τόμας, Τάιλερ Χάνεϊκατ, Σαμέτ Γκεκίγ, Όνουραλπ Μπίτιμ, Μπράις Κότον, Βέλιμιρ Περάσοβιτς (προπονητής)

Έφυγαν : Τζον Ντίμπλερ, Εμιρκάν Κοσούτ, Άλεξ Τάιους, Νέναντ Κρστιτς, Ντάριο Σάριτς, Μπιρκάν Μπατούκ

Ο στόχος : Για την νέα ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Περάσοβιτς πρώτος στόχος για φέτος είναι η πρόκριση στην πρώτη 8άδα. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων όμως ίσως να βρίσκεται και το Final Four που φέτος διεξάγεται στη Κωνσταντινούπολη.

Μπασκονία

laboral-kouxta

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Μάικλ Ρολ, Γιοχάνες Φόιγκτμαν, Ράφα Λουζ, Ροντρίγκ Μπομπουά, Σέιν Λάρκιν, Αντρέα Μπαρνιάνι, Σάντερ Ράιεστ, Σίτο Αλόνσο (προπονητής)

Έφυγαν : Νταβίς Μπερτάνς, Μαμαντού Ντιόπ, Μάικ Τζέιμς, Γιάννης Μπουρούσης, Ντάριους Άνταμς, Αλμπέρτο Κορμπάτσο, Φαμπιάν Κοζέρ, Ντάρκο Πλάνινιτς, Βέλιμιρ Περάσοβιτς (προπονητής)

Ο στόχος : Πέρυσι έκανε μία εκπληκτική σεζόν και έφτασε μία ανάσα από το τελικό της Ευρωλίγκα, φέτος όμως αφού αποχώρησαν οι περσινοί στυλοβάτες δύσκολα θα πραγματοποιήσουν μία πορεία ανάλογη με την περσινή. Φέτος η υπέρβαση θα είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ.

Μπάμπεργκ

zisis

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Λουίς Ολίντε, Βλάντιμιρ Βερεμέενκο, Μάοντο Λο, Φαμπιάν Κοζέρ

Έφυγαν : Μπράντλεϊ Ουάναμεϊκερ

Ο στόχος : Την προηγούμενη σεζόν κατάφερε να προκριθεί στο Τop 16 και να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε όλη τη σεζόν. Φέτος όμως και με το τρόπο διεξαγωγής τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολα, με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα αλλά λογικά εκτός πρώτης 8αδας.

Ερυθρός Αστέρας 

Erithros Asteras

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Τσαρλς Τζένκινς, Όγκνιεν Κούζμιτς

Έφυγαν : Μάικ Τσίρμπες, Κουίνσι Μίλερ, Τάρενς Κίνσεϊ

Ο στόχος : Μπορεί να ακούγεται πολύ δύσκολο αλλά στον Ερυθρό Αστέρα, με δυνατό τους σημέιο την έδρα τους, θα προσπαθήσουν να μπουν στην πρώτη 8αδα και όπως κάθε χρόνο να αναδείξουν κάποιους νεαρούς παίχτες.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 

cska-moscow-euroleague-champions-2016

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Σέμεν Αντόνοφ, Τζέιμς Όγκουστιν

Έφυγαν : Ντιμίτρις Νίκολς

Ο στόχος : Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει ως στόχο για τη φετινή σεζόν να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Νταρουσάφακα 

david-blattΤο πάρε-δώσε

Ήρθαν : Μπιρκάν Μπατούκ, Μπράντλεϊ Ουάναμεϊκερ, Νταϊρίς Μπερτάνς, Αντριέν Μοερμάν, Ουίλ Κλίμπερν, Τζέιμς Άντερσον, Ντέιβιντ Μπλατ (προπονητής)

Έφυγαν : Τζαμόν Λούκας Γκόρντον, Ογκιούζ Σαβάς, Μίλκο Μπιέλιτσα, Εμίρ Πρέλτζιτς, Σερχάτ Τσετίν, Έρβιν Ντάντλεϊ, Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι

Ο στόχος : Αφού πήρε τη wild card και θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα, πρωταρχικός στόχος είναι η πρόκριση στα playoffs και μετά από εκεί θα προσπαθήσουν να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται.

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο

armani-omadiki

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Νταβίντε Πασκόλο, Αουντού Αμπάς, Ζόραν Ντράγκιτς, Σιμόνε Φοντέκιο, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Ρίκι Χίκμαν, Αντρέα Λα Τόρε

Έφυγαν : Εστέμπαν Μπατίστα, Τσαρλς Τζένκινς, Όλιβερ Λαφαγιέτ

Ο στόχος : Οι Ιταλοί με κάποιες ποιοτικές προσθήκες στην φετινή μεταγραφική περίοδο έθεσαν ως στόχο την πρόκριση στα playoffs, κάτι όμως που δείχνει αρκετά δύσκολο με την ομάδα του Ρέπεσα να πρέπει να παλέψει πολύ σκληρά για να καταφέρει το στόχο της.

Μπαρτσελόνα 

barcelona-omadiki

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Βίκτορ Κλαβέρ, Τάιρις Ράις, Πέτερι Κόπονεν, Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής)

Έφυγαν : Τόμας Σατοράνσκι, Σαμάρντο Σάμουελς, Άλεξ Αμπρίνες, Κάρλος Αρόγιο, Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής)

Ο στόχος : Την προηγούμενη σεζόν έμεινε εκτός Final Four από την τρομερή Λοκομοτίβ Κουμπάν στην καλύτερη ίσως σειρά των playoffs. Φέτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να επαναφέρει τους Βάσκους και πάλι σε τελική φάση μετά από δύο αποτυχημένες σεζόν.

Φενέρμπαχτσε 

sloukas-fener-laboral-kutxa-berlin

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Τζέιμς Νάναλι, Αχμέτ Ντουβερίογλου

Έφυγαν : Κέναν Σιπάχι

Ο στόχος : Από την στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάθε χρόνο ο στόχος είναι ίδιος, η κατάκτηση του τίτλου. Πέρσι το τρόπαιο χάθηκε στη κυριολεξία στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του τελικού, φέτος όμως ο Κώστας Σλούκας και η παρέα του θέλουν να κατακτήσουν το τίτλο.

Γαλατασαράι

galatasaray-eurocup-trophy

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Νέναντ Κρστιτς, Όστιν Ντέι, Τζον Ντίμπλερ, Άλεξ Τάιους, Ντιόν Τόμπσον, Τζάστιν Ντέντμον, Ορχάν Χατσίγιεβα, Ρας Σμιθ, Καν Κορκμάζ

Έφυγαν : Έρικ ΜακΚόλουμ, Στεφάν Λάσμε, Ντούσαν Τσαντεκίν, Ντόγκουκαν Σάνλι, Κάλεμπ Γκριν, Κέρτις Τζέρελς, Τσακ Ντέιβις

Ο στόχος : Όπως οι περισσότερες ομάδες, έτσι και η Γαλατασαράι,  ως πρωταρχικό στόχο έχουν θέσει την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα αν και η ομάδα του Αταμάν δεν το έχει καταφέρει ποτέ φέτος θέλει να το πετύχει και να φέρει εις πέρας την αποστολή της.

Μακάμπι Τελ Αβίβ

weems

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Σόνι Ουίμς, Μάικ Τσίρμπες, Κουίνσι Μίλερ, Ντι Τζέι Σίλεϊ, Τζο Αλεξάντερ, Άντριου Γκάουντλακ, Βίκτορ Ραντ, Έρεζ Εντελστάιν (προπονητής)

Έφυγαν : Τρέβορ Εμπάκουε, Ντράγκαν Μπέντερ, Ελάια Μίλσαπ, Μπράιαν Ραντλ, Ίκε Οφοέγκμπου, Σέντρικ Σίμονς, Ρίτσαρντ Χέντριξ, Τέιλορ Ρότσεστι, Ζαν Τάμπακ (προπονητής)

Ο στόχος : Ως μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Ευρωλίγκα θέτει κάθε χρόνο ως στόχο την πρόκριση στο Final Four, ανεξαρτήτου τους παίχτες που απαρτίζουν την ομάδα. Φέτος με κάποιες αρκετά ποιοτικές προσθήκες ελπίζουν να φτάσουν μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Ολυμπιακός 

olympiakos

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Κεμ Μπιρτς, Νίκος Αρσενόπουλος, Έρικ Γκριν, Πάρης Μαραγκός

Έφυγαν :  Ντι Τζέι Στρόμπερι, Χακίμ Ουόρικ, Οθέλο Χάντερ, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Ανδρέας Χριστοδούλου

Ο στόχος : Ο Ολυμπιακός συγκαταλέγεται στην ελίτ της Ευρωλίγκα, κάτι που τον κάνει αυτόματα και διεκδικητή του τίτλου. Στην ομάδα όμως δεν θέλουν να πάνε τόσο μακριά και ως προταρχικό στόχο έχουν θέσει την πρόκριση στο Final Four.

Παναθηναϊκός

bourousis

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Γιάννης Μπουρούσης, Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς, Κέι Σι Ρίβερς, Πατ Καλάθης, Ντιμίτρις Νίκολς

Έφυγαν :  Δημήτρης Διαμαντίδης, Μαρκίζ Χέινς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Έλιοτ Ουίλιαμς, Βινς Χάντερ, Γιώργος Παπαγιάννης, Αντώνης Κόνιαρης

Ο στόχος : Είναι προφανές και από τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, πως οι πράσινοι θέλουν να επιστρέψουν σε Final Four μετά από 4 χρόνια. Ελπίζουν πως η αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη δεν θα τους στοιχειώσει και με μπροστάρη τον Γιάννη Μπουρούση θα παλέψουν για να επιστρέψουν.

Ρεάλ Μαδρίτης 

real-madritis-omadiki

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Οθέλο Χάντερ, Άντονι Ράντολφ, Ντοντέι Ντρέιπερ

Έφυγαν : Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ουίλι Ερνανγκόμεθ, Μορίς Εν’Ντουρ, Κέι Σι Ρίβερς, Αουγκούστο Λίμα (δανεικός)

Ο στόχος : Μετά το περσινό διάλειμμα, στη Μαδρίτη θέτουν ως στόχο μόνο την κατάκτηση του τίτλου. Το καλοκαίρι δημιούργησε μία από τις πιο ”τρομακτικές” φροντ λάιν της Ευρώπης και ελπίζουν πως οι επιλογές τους θα τους δικαιώσουν.

Ούνικς Καζάν

unics Kazan

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν : Κότι Κλαρκ, Πάβελ Αντίποφ, Αλεκσάντρ Καρπούκιν, Εβγκένι Βορόνοφ, Βλάντισλαβ Γεβστάφεβ

Έφυγαν : Βαλερί Λικχοντέι, Πετρ Γκουμπάνοφ, Αρτούρας Μιλάκνις

Ο στόχος : Να δείξει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και να καταφέρει να παλέψει με νύχια και με δόντια για μια θέση στην 8αδα που θα είναι τεράστιο κατόρθωμα.

Ζαλγκίρις Κάουνας 

zalgiris-kaunas

Το πάρε-δώσε

Ήρθαν :  Λέο Βέστερμαν, Κέβιν Πάνγκος, Αρτούρας Μιλάκνις, Αουγκούστο Λίμα (δανεικός)

Έφυγαν :  Κάσπαρς Βετσβάγκαρας,Όλιβιε Χάνλαν, Τζερόμ Ραντλ, Ίαν Βουγιούκας, Βένε Σιμ Σάντερ, Μαρτίνας Πότσιους, Μαρτίνας Σάιους

Ο στόχος : Πρώτος και σημαντικότερος να μην γίνει έρμαιο στις ορέξεις των μεγάλων ομάδων και να παλέψει για ότι καλύτερο που δύσκολα θα είναι η 8αδα. Όπως κ πέρσι έτσι και φέτος σίγουρα η ομάδα τους θα κάνει ”ζημιά” σε κάποιες ομάδες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …