Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις Κάουνας 82-68

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις Κάουνας 82-68

vesely

vesely

Δυσκολέυτηκε στο πρώτο ημίχρονο η Φενέρμπαχτσε αλλά κατάφερε στο δεύτερο μέρος να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ζαλγκίρις και να πάρει την νίκη με 82-68. Κορυφαίοι για τους Τούρκους οι δίδυμοι πύργοι Ούντοχ και Βέσελι με 14 πόντους αντίστοιχα αλλά και ο Κώστας Σλούκας με 8 πόντους και 11 ασίστ !!! ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Βέστερμαν και Μότουκ με 15 και 14 πόντους. Πλέον η Φενέρ από την κορυφή, ετοιμάζεται για την μεγάλη τούρκικη μάχη απέναντι στην Γαλατάσαραι μέσα σε ελάχιστα 24ωρα. Μελανό σημέιο του ματς ο τραυματισμός του Μπογκντάβοτις ο οποίος συγκρούστηκε με τον Βέστερμαν, γύρισε το πόδι του και δεν επέστρεψε στο παιχνίδι.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο με οδηγούς τον Ντατόμε και τον Άντιτς με 6 και 8 πόντους αντίστοιχα, χωρίς όμως η Ζαλγκίρις να επιτρέπει να ανοίξει πολύ η διαφορά κλείνοντας το δεκάλεπτο με 28-24.  Στο δεύτερο δεκάλεπτο με ένα μικρό σερί η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να φτάσει την διαφορά στην μεγαλύτερη μέχρι εκείνη την ώρα τιμή (8 πόντους 32-24 στο 11′). Η Ζαλγκίρις όμως συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να μαζέψει και πάλι τη διαφορά μόλις στο τρίποντο (32-29 στο 13′) χάρης στο δίποντο του εξαιρετικού Βέστερμαν. Οι Τούρκοι όμως με ένα μικρό σερί 4 πόντων, 2 ο Ούντοχ και 2 ο Μπογκντάνοβιτς, έκλεισαν το ημίχρονο στο +7 44-37. Πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος από τον Ούντοχ με 12 πόντους και πολλές μάχες κάτω από τα δύο καλάθια. Από την άλλη μεριά σε πολύ καλό βράδυ και ο Βέστερμαν με 12 πόντους.

Στο δεύτερο μέρος τα ”καναρίνια” μπήκαν δυνατά και κατάφεραν για πρώτη φορά να πάρουν διψήφια διαφορά (49-39) χάρης σε δίποντο του Κάλινιτς στο 23′. Οι Λιθουανοί όμως δεν παρέδωσαν τα όπλα και κατάφεραν να μαζέψουν και πάλι τη διαφορά και να μειώσουν στους 4 (51-47) στο 25′. Στο 28′ ο Λίμα με το πρώτο εύστοχο δικό του τρίποντο θα ρίξει τη διαφορά στους 5 (57-52). Κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο ο Βέσελι με 4 πόντους από τη γραμμή των βολών θα διαμορφώσει το 63-56. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα συνεχίσει να πιέζει και να προσπαθεί να ξεφύγει στο σκορ και θα ευτυχήσει να το πετύχει στο 32′ χάρη σε δύο πόντους από τον Κώστα Σλούκα (67-56). Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος ο Μαχμούτογλου με τρίποντο θα κάνει το 77-62 και θα δώσει διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του. Αφού ζεστάθηκε ο τούρκος γκαρντ με ένα ακόμη τρίποντο θα σκοράρει για το 80-65 ένα λεπτό πριν από το τέλος με όλα να έχουν κριθεί. Ο Λεκαβίτσιους με καλάθι και φάουλ στη τελευταία φάση του αγώνα θα διαμορφώσει το τελικό 82-68.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…