Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Νταρουσάφακα 70-73

Ερυθρός Αστέρας – Νταρουσάφακα 70-73

darusafaka

darusafaka

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα στην πιο καυτή έδρα της Ευρώπης, κατάφερε να φύγει με το μεγάλο διπλό 70-73 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλάιμπερν που πέτυχε 19 πόντους. Στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο  Κούζμιτς, ο οποίος είχε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στο α’ δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας με αρκετά καλή άμυνα, βρέθηκε στο +7 (24-17). Οι Μίτροβιτς με 8 και Τζένκινς με 6 πόντους οδηγούσαν μέχρι εκείνη την στιγμή την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς. Ένα μικρό σερβικό σερί στο 16’ δημιούργησε το +11 (38-27) για τον Ερυθρό Αστέρα, υποχρεώνοντας τον Ντέιβιντ Μπλατ να καλέσει τάιμ άουτ. Καταλυτικός σε αυτό το διάστημα ο Γιόβιτς, που έκανε το κλέψιμο και σκόραρε με λέι απ στον αιφνιδιασμό.

Το ημίχρονο έκλεισε στο +14 (44-30) με τους ερυθρόλευκους να κάνουν ότι θέλουν εντός παρκέ και με μεγάλη ενέργεια να έχουνε πάρει διψήφια διαφορά. Κορυφαίος για τους σέρβους στο πρώτο μέρος, ο γνωστός μας από το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό, Κούζμιτς με 10 πόντους.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κλάιμπερν πήρε το όπλο του και προσπάθησε με συνεχόμενους πόντους να πλησιάσει το σκορ και να αφυπνήσει τους συμπαίκτες τους. Και έτσι έγινε, με τρίποντο του Μπερτάνς η διαφορά έπεσε στους έξι (52-46) ελάχιστα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Με την έναρξη του τελευταίου κομματιού του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά και κατάφεραν να επιστρέψουν για τα καλά στο παιχνίδι μειώνοντας στους δύο (56-54) μετά από γκολ φάουλ του Χαρανγκόντι.

Το παιχνίδι πήγαινε καλάθι-καλάθι μέχρι το τελευταίο λεπτό όπου ο Κλάιμπερν θα σκοράρει ξανά, σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό και θα στείλει το ματς στον πόντο (68-67). Στην επόμενη φάση ο μοιραίος για την ομάδα του Μίτροβιτς θα αστοχήσει σε λέι απ και στην εξέλιξη της φάσης θα κάνει φάουλ στον Ουίλμπεκιν, που ευστόχησε και έστειλε την ομάδα του στο +3 (68-71) δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Γιόβιτς ευστόχησε σε δύο βολές όπως και ο Ουάναμεϊκερ με την διαφορά να παραμένει στους 3 πόντους (70-73). Στην τελευταία φάση τους ματς ο Γκούντουριτς σε προσπάθεια να βρει χώρο για να εκτελέσει για τρεις και να στείλει το ματς στην παράταση θα κάνει λάθος, θα παραμείνει το 70-73 που θα είναι και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 44-30, 52-46, 70-73.
ΕΡΥΘΡΌΣ ΑΣΤΈΡΑΣ (Ράντονιτς): Ρέμπιτς 2, Ντάνγκουμπιτς 7, Μίτροβιτς 12, Λάζιτς, Σίμανιτς, Ντόμπριτς, Σιμόνοβιτς, Τζένκινς 8, Γκούντουριτς 13, Γιόβιτς 8, Κούζμιτς 16, Μπιέλιτσα 4.
ΝΤΑΡΟΥΣΆΦΑΚΑ (Μπλατ): Ουίλμπεκιν 2, Αρσλάν, Μπατούκ 4, Ουαναμέικερ 11, Κλίμπουρν 19, Μόερμαν 10, Αλντεμίρ, Σαβάς, Άντερσον 5, Σλότερ 2, Μπέρτανς 13, Χαραγκόντι 7.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …