Κεντρική Διεθνή “Εδώ με εμπιστεύονται”

“Εδώ με εμπιστεύονται”

Zelico Obradovic

Zelico ObradovicTo γεγονός πως στην Τουρκία υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του τόνισε στο πλαίσιο της Μedia Day ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μιλώντας επίσης για το ΝΒΑ το οποίο… “κλέβει” τα “αστέρια” που λάμπουν στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πολύπειρος τεχνικός:

Για το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας: “Είμαι χαρούμενος γιατί με το νέο σύστημα θα έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες. Για παράδειγμα πέρσι δεν αντιμετωπίσαμε ομάδες όπως η Μακάμπι, η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός. Είναι παιχνίδια που οι φίλαθλοί μας θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν”.

Για τη νέα σεζόν και τη σχέση που έχουν με τον κόσμο: “Πέρσι καταφέραμε να κρατήσουμε την έδρα μας σε όλα τα παιχνίδια, φέτος αν τα καταφέρουμε ξανά θα… ανησυχήσω. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε όλα τα παιχνίδια. Είτε παίζουμε στην έδρα μας, είτε εκτός. Πρέπει να είμαστε ένα με τον κόσμο και φέτος”.

Για το περσινό Final 4 που χάθηκε στον τελικό: “Έχει περάσει καιρός από αυτό το παιχνίδι. Ξέρω ότι πολλοί θα μας ρωτήσουν για το πως χάσαμε, αλλά έχουμε νέα χρονιά μπροστά μας. Έτσι είναι, ένα παιχνίδι μπορεί να κριθεί σε ένα ριμπάουντ, σε μία βολή. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά”.

Για το ρόστερ της ομάδας του: “Πέρσι κάναμε περίπου 9 αλλαγές, φέτος μόνο μία σημαντική. Είμαι χαρούμενος που αρκετοί παίκτες μας προτίμησαν να μείνουν μαζί μας, ενώ είχαν πολλές καλές προτάσεις ακόμα και για το ΝΒΑ. Νιώθουν καλά εδώ. Έχουμε χημεία. Και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Είμαστε η ίδια ομάδα, ωστόσο θέλω να έχουμε και το ίδιο κίνητρο. Το κίνητρό μας πρέπει να είναι πολύ υψηλό.

Με τον Γιαν (σ.σ Βέσελι) μίλησα, άκουσε αυτά που είχα να του πω και τελικά αποφάσισε να μείνει και μας έκανε χαρούμενος”.

Για το αν έχει κάποιο μυστικό για το γεγονός ότι έχει βρεθεί σε τόσα Final 4: “Ρίχνουμε πολλή δουλειά. Εδώ με εμπιστεύονται. Όλοι λένε ότι κάναμε την καλύτερη χρονιά πέρσι και είχαμε υγεία μέσα στην ομάδα γι’ αυτό τα καταφέραμε. Φέτος, θέλουμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Φέτος θεωρώ ότι το μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει το κίνητρο”.

Για τους παίκτες που κλέβει το ΝΒΑ: “Για τις ομάδες του ΝΒΑ είναι εύκολο να πληρώσουν τις ρήτρες στα συμβόλαιά τους. Πρέπει να κάνουμε μακροχρόνια συμβόλαια σε νέους παίκτες για να μείνουν εδώ, να δουλέψουν και να βελτιωθούν. Πρέπει να τελειώσει αυτό το αστείο και να μάθουμε πως να κρατήσουμε τέτοιους παίκτες. Ο Μπογκντάνοβιτς κατάφερε να μείνει εδώ, μετά όμως τον αντάλλαξαν αμέσως. Δηλαδή αποφάσισαν γι’ αυτόν.

Τα παιδιά πρέπει να παίζουν, όχι να πηγαίνουν εκεί και να κάθονται στον πάγκο. Καλύτερα να μένουν εδώ. Για να έχουν τόσους Ευρωπαίους, σημαίνει ότι χρειάζονται παίκτες από εδώ. Πρέπει να προστατέψουμε το προϊόν μας και να έχουν μεγαλύτερο ρόλο αν θέλουν να πηγαίνουν στο ΝΒΑ”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…