Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δεν ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό”

“Δεν ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό”

Image 3 1

bourousis-panathinaikos-proetoimasia

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν ασχολείται με τον Ολυμπιακό τόνισε ο νεοαποκτηθείς, Γιάννης Μπουρούσης, εν όψει της δύσκολης πρεμιέρας κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας, μιλώντας ταυτόχρονα για τη σημαντική απουσία του Αμερικανού γκαρντ, Μάικ Τζέιμς.

Για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας κόντρα στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: “Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Είναι το πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα μας. Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να έρθει ο κόσμος γιατί στα πρώτα δύο παιχνίδια που παίξαμε σε Κύπελλο και πρωτάθλημα δεν ήταν εδώ ο κόσμος λόγω της τιμωρίας που είχαμε. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο και στα 40 λεπτά και να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η νίκη μετράει και η διαφορά έτσι όπως έχει γίνει η Ευρωλίκα”, ανέφερε αρχικά ο Έλληνας σέντερ, προσθέτοντας:

Για την απουσία του Μάικ Τζέιμς: “Είναι μια απώλεια ο Τζέιμς για εμάς. Από εκεί και πέρα το έχουμε αφήσει στην άκρη. Η ομάδα δουλεύει πάνω στους παίκτες που είμαστε. Η ετοιμότητα κάθε μέρα θα βελτιώνεται και από παιχνίδι σε παιχνίδι θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι”.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: “Είναι πολύ μακριά. Ασχολούμαστε μόνο με την Ζαλγκίρις. Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με κανέναν Ολυμπιακό, έχουμε την Ζαλγκίρις και μόνο αυτό”.

Έπειτα, ο Τζέιμς Γκιστ ήταν αυτός που μίλησε, λέγοντας:
“Ξέρω πολύ καλά από την εμπειρία μου πως είναι να αγωνίζεσαι απέναντι στη Ζαλγκίρις. Είναι μια πολύ σκληρή ομάδα που παλεύει μέχρι τέλους. Κάθε κατοχή, κάθε άμυνα, κάθε ριμπάουντ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να τηρήσουμε απόλυτα το αγωνιστικό μας πλάνο. Το παιχνίδι θα πάει στη φυσική δύναμη σίγουρα. Θέλουμε να είναι το βράδυ μας. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη”.

Για τη διαδικασία από την οποία θα περάσουν όλες οι ομάδες μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο“Κάθε μέρα είμαστε και καλύτεροι. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να παρουσιάζουμε συνέχεια ένα καλύτερο πρόσωπο. Μετά από κάθε προπόνηση είμαστε όλο και πιο “δεμένοι”. Καταλαβαίνουμε την φιλοσοφία του κόουτς και δουλεύουμε στα σημεία που χρειαζόμαστε βελτίωση”.

Για τη σημαντική απουσία του Μάικ Τζέιμς: “Ένα άτομο δεν κάνει την ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τόσοι άλλοι παίκτες στο ρόστερ. Είναι ένα καλό μάθημα για εμάς για τη διάρκεια της σεζόν σε περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί, κάποιος νιώθει κουρασμένος. Όλα μπορούν να συμβούν και οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι για να βγουν μπροστά. Είμαστε επαγγελματίες, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Θα μας λείψει ο Μάικ αλλά πρέπει να βγούμε εκεί έξω και να κάνουμε τη δουλειά μας”.

Για τα παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό: “Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μόνο η Ζαλγκίρις. Τίποτα άλλο. Θέλουμε να κερδίσουμε τους Λιθουανούς και το Σάββατο και την Κυριακή να επιστρέψουμε στις προπονήσεις για να μπορέσουμε να ετοιμαστούμε για τον Ολυμπιακό. Προς το παρόν δεν ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…