Κεντρική Eurobasket Μπαρτσελόνα -Μπάμπεργκ 78-74

Μπαρτσελόνα -Μπάμπεργκ 78-74

barca baberg

barca-baberg

Μετά από δύο σερί ήττες, η Μπαρτσελόνα των Γιώργου Μπαρτζώκα και Στράτου Περπέλογλου επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, κερδίζοντας με 78-74 την εξαιρετική Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές οι Ράις με 18 και Κλαβέρ με 13 πόντους, Ο Στράτος Περπέλογλου ήταν πολύ καλός  σημειώνοντας 11 πόντους, μαζεύοντας 4 ριμπάουντ και μοιράζοντας 6 ασίστ.

Η πρώτη περίοδος βρήκε τις δυο ομάδες κοντά στο σκορ, με τους “μπλαουγκράνα” να παίρνουν μια μικρή διαφορά 5 (17-12) πόντων στο 7ο λεπτό και τους Γερμανούς να απαντούν με ένα σερί 7-0, παίρνοντας αυτοί το προβάδισμα (17-19). Τελικά το δεκάλεπτο έκλεισε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 19-19. Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους Κλαβέρ και Κοζέρ  να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να βρίσκεται μπροστά με ένα καλάθι 40-38 και τον Κοζέρ να παίζει μόνος του την ισπανική ομάδα, έχοντας 19 πόντους, τους μισούς από όσους συνολικά σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι.

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Περπέλογλου και Τομιτς, βρέθηκε να προηγείται με 57-50 στο 27. Όμως η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι, δεν άφησε τους “καταλάνους” να ξεφύγουν στο σκορ, καταφέρνοντας να μειώσει στους 2 59-57, στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ο αγώνας παρέμενε ντέρμπι και όλα θα κρινόντουσαν στην τελευταία περίοδο.

Μέχρι το 35 Μπαρτσελόνα και Μπαρμπέρκ, ήταν κοντά στο σκορ, αλλά σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά ασφαλείας 76-68 στο 38. Οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με καλάθι του Μίλερ μείωσαν στους 2 (76-74) 19 δεύτερα πριν το φινάλε της αναμέτρησης και ο αγώνας πήγε στην διαδικασία των βολών. Εκεί ο Αλέξανδρός Βεζένκοφ “είχε κρύο αίμα” και με δύο βολές έγραψε το τελικό 78-74.

Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Τάις και Κοζέρ με 19 πόντους έκαστος. Μάλιστα ο Γάλλος γκαρντ σημείωσε όλους τους πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Νίκος Ζήσης έμεινε σε ρηχά νερά, έχοντας 4 πόντους, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο.

To ντεμπούτο στην φετινή Ευρωλίγκα έκανε ο Πέτερι Κόπονεν, ο οποίος επέστρεψε μετά από το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-38, 59-57

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…