Κεντρική Basket League Αγώνες Άρης – ΠΑΟΚ 62-66

Άρης – ΠΑΟΚ 62-66

aris 3

aris

Σπουδαίο διπλό κόντρα στον Άρη, και μάλιστα σε ένα κατάμεστο “Nick Galis Hall” κατάφερε να πάρει ο πολύ καλός ΠΑΟΚ (62-66), αφήνοντας πίσω τις προηγούμενες κακές εμφανίσεις και δείχνοντας πως βρήκε τον καλό του εαυτό. εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα.

Ο “δικέφαλος του βορρά” επικράτησε του “Αυτοκράτορα” σε ένα ντέρμπι από την αρχή έως το τέλος και τον Σούλη Μαρκόπουλο να σπάει την έδρα του μεγάλου αντιπάλου.

Οι δύο ομάδες δεν ξεκίνησαν με φουλ ρυθμούς στην επίθεση, καθότι η άμυνα ήταν ο πρωταρχικός στόχος και των δύο προπονητών, με τον Άρη ωστόσο να περνάει μπροστά στο σκορ (18-16) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος κύλησε όπως ακριβώς και η πρώτη. Τα δύο συγκροτήματα προσπαθούσαν μετά μανίας να ξεφύγουν -έστω και με μικρή διαφορά- στο σκορ, αλλά η μεγάλη αστοχία στα σουτ τριών πόντων (μόλις 3 για κάθε ομάδα στα πρώτα 20′), έφερε το ματς στο 32-33 με το τέλος του πρώτου μέρους.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο, ο αγώνας παρέμενε ντέρμπι και οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν όλο και περισσότερο άγχος, προκειμένου να υπερασπιστούν την έδρα τους και να μην επιτρέψουν σε αυτούς του Σούλη Μαρκόπουλου να φύγουν με το σπουδαίο “διπλό“.

Όταν η κλεψύδρα άρχισε να μετρά αντίστροφα για τα 10 τελευταία και καθοριστικά λεπτά της αναμέτρησης, ο “Αυτοκράτορας” έδειξε πως ήταν αποφασισμένος να αντιδράσει μια και καλή, αφού με σερί 7-0, προηγήθηκε με 57-53, μόλις 5 λεπτά πριν το φινάλε.

Όμως παρά τον εκπληκτικό, Ουίλ Κάμινγκς, ο οποίος ήταν… “πολυεργαλειο“, έχοντας 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έδωσε το δικαίωμα σε αυτή του Σούλη Μαρκόπουλου να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ και να πιστέψει ακόμα περισσότερο στο ενδεχόμενο νίκης, με το δίποντο του Πέινερς (59-61). Ο Βασίλης Σίμτσακ σ’ εκείνο το καθοριστικό σημείο έδειξε την εμπειρία του και με τρίποντο από τη γωνία (!) “έγραψε” το 62-61, λίγα δεύτερα πριν το τέλος.

Στη συνέχεια υπερέβαλλε στην άμυνα, χρεώθηκε με φάουλ (το 5ο του) στον Γλυνιαδάκη, ο οποίος με 1/2 βολές έφερε τις ομάδες σε απόλυτη ισορροπία (62-62). Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον νεοαποκτηθέντα, Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς, που με τη σειρά του έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Έλληνα παίκτη και του έδωσε δικαίωμα για δυο ελεύθερες βολές, τις οποίες με απόλυτη ψυχραιμία και “κρύο αίμα” αξιοποίησε ο παίκτης του ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Άρη έκλεψαν την μπάλα, είχαν 17” στη διάθεσή τους, αλλά ο Ξανθόπουλος (με 0/6 τρίποντα ως εκείνο το σημείο) επιχείρησε τρίποντο κάτω από δύσκολες συνθήκες, το οποίο δεν βρήκε καν στεφάνι και ο Σάιμπερτ με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 62-66.

Τα δεκάλεπτα: 18-6, 32-33, 43-48, 62-66.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζένκινς 8 (2), Κάμινγκς 13 (1), Μούρτος 1, Μπάκνερ 4, Ντραγκίσεβιτς 5 (1), Μαρμπλ 4, Ξανθόπουλος 4, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 9, Ζάρας 9 (2), Σίμτσακ 5 (1), Καββαδάς.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος):Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 3 (1), Σάιμπερτ 8 (2), Πέινερς 8 (1), Κλάντον 8, Χρυσικόπουλος 9, Κόνιαρης, Τσόχλας 8 (2), Γλυνιαδάκης 8, Μπράιαντ 14 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…