Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Αλλάξαμε πολύ, χρειαζόμαστε χρόνο”

“Αλλάξαμε πολύ, χρειαζόμαστε χρόνο”

paok soulis markopoulos

paok-soulis-markopoulos

Ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το νέο πρωτάθλημα, αλλά και για τους στόχους του ΠΑΟΚ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του “Δικεφάλου του Βορρά”:

“Το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά θα έχει μία διαφορετική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γεωγραφική κατανομή των ομάδων, με την περιφέρεια να έχει εντυπωσιακή εκπροσώπηση. Οι τρεις ομάδες από την Πελοπόννησο και οι τρεις από τα νησιά και για πρώτη φορά η παρουσία ομάδας από τα Επτάνησα, είναι στοιχεία που δημιουργούν μεγάλο ενδιαφέρον και μακάρι αυτό το ενδιαφέρον να υπάρχει σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και σε όλα τα επίπεδα.

Εμείς, ως άνθρωποι του αθλήματος, έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κυριαρχήσει το όμορφο θέαμα, ο υγιής ανταγωνισμός, τα γεμάτα γήπεδα και να εκλείψουν τα φαινόμενα της βίας. Εύχομαι και ελπίζω προς αυτή την κατεύθυνση να κινηθούν και να δράσουν όλοι οι φορείς που ασχολούνται με το άθλημα και το πρωτάθλημά μας, είτε ή θέση τους είναι μέσα, είτε έξω από τις τέσσερις γραμμές.

Για τον ΠΑΟΚ το νέο πρωτάθλημα μας βρίσκει στη διαδικασία της δημιουργίας μίας εντελώς νέας ομάδας. Αλλάξαμε σε πολύ σημαντικό βαθμό την εικόνα της ομάδας, θα παρουσιάσουμε πολλά νέα πρόσωπα, μειώσαμε σημαντικά τον μέσο όρο ηλικίας, έχουμε πολλά νέα παιδιά, ακόμη και από άλλες σχολές και φιλοσοφίες μπάσκετ και για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, θα χρειαστεί χρόνος, επιμονή και υπομονή. Κι από εμάς που είμαστε μέσα στις γραμμές, αλλά και από όλους όσοι είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν.

Στη θεωρία όλα είναι εύκολα. Τίποτα όμως δεν το κερδίζεις χωρίς προσπάθεια κι εμείς πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να πάρουμε στο τέλος αυτό που θέλουμε και μας αξίζει“.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πρόσθεσε: “Το νέο πρωτάθλημα αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστικό, καθώς όλες οι ομάδες, σε όποιο επίπεδο κι αν είναι, έχουν δυναμώσει πολύ. Εύχομαι αυτή η εικόνα του έντονου ανταγωνισμού να κυριαρχήσει στο πρωτάθλημα, να είναι γεμάτα τα γήπεδα και να δούμε παιχνίδια με όμορφο θέαμα και χωρίς παρατράγουδα.

Εμείς έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε διαφορετικό μπάσκετ από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά τα στοιχεία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την προσπάθειά μας και ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας, ώστε να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα που ξεκινά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…