Κεντρική Ασίστ Basketbase 100 “κόκκινες” νίκες για τον Σφαιρόπουλο (infographic)

100 “κόκκινες” νίκες για τον Σφαιρόπουλο (infographic)

Giannis Sfairopoulos Real Madrid Olympiacos

Giannis-Sfairopoulos-Real-Madrid-Olympiacos

petridis-giorgosΘα μπορούσε κάλλιστα ο Ολυμπιακός να “κουβαλάει” αυτή τη στιγμή μία ήττα που θα τον συνόδευε ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο Γκριν όμως απέτρεψε τα χειρότερα για τους πρωταθλητές στη Λευκάδα χαρίζοντας τους την πολύτιμη, με την προοπτική της πρωτιάς, νίκη επί της Δόξας που για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο είχε μια σημαντική ιδιαιτερότητα.

Ο Θεσσαλονικιός προπονητής έβαλε στο συρτάρι του γραφείου του το 100ό “ροζ φύλλο αγώνος” ως προπονητής του Ολυμπιακού. Η αρχή έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2014 κόντρα στην ΑΕΚ εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 81-62, παίρνοντας 22 πόντους από τον Βασίλη Σπανούλη.

Η 100ή νίκη θα μπορούσε να είναι αυτή που σημείωσε την περασμένη Πέμπτη ο Ολυμπιακός επί της Εφές όμως στατιστικά, ιστορικά αλλά και ουσιαστικά δεν μπορεί να πιστωθεί στον Σφαιρόπουλο η νίκη της 16ης Νοεμβρίου 2014 επί του Ρεθύμνου εκτός έδρας με 64-54. Τότε ένα πρόβλημα υγείας τον κράτησε στην Αθήνα και έτσι κοουτσάρισε ο Μίλαν Τόμιτς. Έτσι o 49χρονος τεχνικός έφτασε τις 100 “κόκκινες” νίκες στη Λευκάδα.

Για να τα καταφέρει χρειάστηκε 123 αγώνες οπότε το ποσοστό του ξεπερνά το 81% (81,3% για την ακρίβεια) και είναι ασφαλώς εντυπωσιακό. Τα πολλά τα λόγια όμως ειδικά όταν πρόκειται για αριθμούς, είναι φτώχια. Ιδού λοιπόν η κατανομή των 100 νικών του Σφαιρόπουλου στον ερυθρόλευκο πάγκο.

osfp1

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …