Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Το ακατάρριπτο ρεκόρ του Γκάλη

Το ακατάρριπτο ρεκόρ του Γκάλη

galis

galis

petridis-giorgosΉταν 19 Σεπτεμβρίου 1993 όταν ο Νίκος Γκάλης ως παίκτης του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον Άρη στο Ιβανώφειο για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 1993-94, μοίρασε 15 ασίστ στην κορυφαία επίδοση της κατηγορίας αφού ακόμη μέχρι και σήμερα κανείς δεν κατάφερε να την ξεπεράσει παρά μόνο να την ισοφαρίσει.

Ήταν ο Νίκος Βετούλας στις 29 Οκτωβρίου 1997. Ο νυν προπονητής του Προμηθέα ως παίκτης του Απόλλωνα Πατρών και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή είχε προσφέρει 15 ασίστ ισοφαρίζοντας την επίδοση του Νίκου Γκάλη με τον οποίο μοιράζεται το απόλυτο ρεκόρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Όσο για εκείνο το παιχνίδι της 19ης Σεπτεμβρίου 1993 –έγινε στο Ιβανώφειο λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής πυγμαχικών αγώνων στο Αλεξάνδρειο- και ο Παναθηναϊκός έχοντας τον Ζέλικο Παβλίσεβιτς στον πάγκο του, επικράτησε με 100-76 σπάζοντας μια αρνητική παράδοση 12 ετών στη Θεσσαλονίκη.

Πέραν των 15 ασίστ ο Γκάλης είχε 30 πόντους με 16/17 βολές και 7/11 δίποντα. Για τον Άρη που είχε στο “τιμόνι” του τον Βλάντο Τζούροβιτς, 30 πόντους είχε ο Ζντράβκο Ραντούλοβιτς, ο Κροάτης σκόρερ που όμως δε μακροημέρευσε στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …