Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Θέμα τύχης ότι δεν κατέκτησε ο ΠΑΟΚ τίτλο αντίστοιχο Ευρωλίγκας”

“Θέμα τύχης ότι δεν κατέκτησε ο ΠΑΟΚ τίτλο αντίστοιχο Ευρωλίγκας”

paok pagkos soulis markopoulos

paok-pagkos-soulis-markopoulos

Στους ρυθμούς του μεγάλου φιλικού με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον εορτασμό των 90 χρόνων του κινούνται στον ΠΑΟΚ. Στο φιλικό με την “ομάδα του στρατού” οι Θεσσαλονικείς θα τιμήσουν την ιστορία τους, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να δηλώνει πως από θέμα τύχης η “χρυσή γενιά” του ΠΑΟΚ δεν κατέκτησε τίτλο αντίστοιχο της Ευρωλίγκας.

Ο 67χρονος προπονητής αρχικά δήλωσε: “Η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική για όλους μας, με αυτήν τιμούμε όλους όσοι έφεραν τον ΠΑΟΚ σε υψηλό επίπεδο. Αυτούς που έφεραν τίτλους και δημιούργησαν τη μεγάλη ομάδα μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που θα γιορτάσουμε έχοντας αντίπαλο στο παρκέ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το ότι ο ΠΑΟΚ εκείνης της περιόδου, όταν μεσουρανούσε, δεν κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο αντίστοιχο της σημερινής Ευρωλίγκας ήταν καθαρά θέμα τύχης. Δεν την είχε με το μέρος του, αυτό λειτούργησε καταλυτικά, όχι τόσο ότι δεν είχε μεγάλη ομάδα. Σήμερα οι ισορροπίες έχουν διαφοροποιηθεί. Με τα δεδομένα που έχουμε, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα θέλαμε να είμαστε στο επίπεδο εκείνων των ημερών”.

Στην συνέχεια ο Μαρκόπουλος έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και αναφερόμενος στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς, αλλά και στο Ντούσαν Ίβκοβιτς: “Αποτελεί σταθμό για τον ΠΑΟΚ, αλλά και τη δική μου σταδιοδρομία στο μπάσκετ. Είναι πάντα χαραγμένο στο μυαλό μου, δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνες τις στιγμές. Μακάρι σε εκείνες να προσθέσω μελλοντικά και άλλες παρόμοιες.

Η συνεργασία μας με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν για μισό χρόνο. Ήμουν βοηθός του στο ξεκίνημα της σεζόν τότε, στα μισά της οποίας τον αντικατέστησα και φθάσαμε στο φινάλε της περιόδου στο Κόρατς. Εκείνη η συνύπαρξη απέφερε φιλία μεταξύ μας. Τον σέβομαι απόλυτα για τις γνώσεις του στο μπάσκετ και την παρουσία του στο χώρο”.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους κορυφαίους παίκτες που είχε στο ρόστερ του ο ΠAOK: “Ποιος δεν θα ήθελε να έχει στην ομάδα του έναν αντίστοιχο για σήμερα, Μπάρλοου, έναν Λέβινγκστον! Ας μην υποτιμάμαι, όμως, την προσπάθειά που έχει γίνει ήδη για φέτος, διαθέτουμε καλούς καλαθοσφαιριστές, με τους οποίους θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο”.

Τέλος ο προπονητής των “ασπρόμαυρων” αποθέωσε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά αναφέρθηκε και στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναικό Superfoods: “Χαίρεσαι να τη βλέπεις αυτήν την ομάδα. Θεωρείται, δίκαια νομίζω, η καλύτερη που έχει να επιδείξει, τη δεδομένη στιγμή, η Ευρώπη. Θέλεις να τη μιμηθείς σε οργάνωση, μπάτζετ, παίκτες! Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με τον Δημήτρη Ιτούδη, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για ό,τι έχει καταφέρει.

“Δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ γεμάτη ομάδα, έφτιαξε ρόστερ για να διεκδικήσει το φετινό τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Έχει, επίσης, τον αγώνα στην έδρα του, την οποία ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά. Θα είμαστε, ωστόσο, στην αρχή της σεζόν. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι οι ομάδες τότε για το Κύπελλο. Θα πάμε να παίξουμε καλά, να είμαστε ανταγωνιστικοί και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Είναι δύσκολο, στο ξεκίνημα της περιόδου, οι ομάδες να είναι απόλυτα έτοιμες. Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα ήταν ανησυχητικό”.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …