Κεντρική Basket League Άρης “Θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία”

“Θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία”

vasilis xanthopoulos aris ball

vasilis-xanthopoulos-aris-ball

Ο Άρης επέστρεψε στην Ελλάδα από το Πράβετς, όπου είχε πάει για να ξεκινήσει την προετοιμασία του και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου τόνισσε μεταξύ άλλων, πως θα συνεχίσουν και φέτος με την ίδια φιλοσοφία, ενώ αναφέρθηκε και στους Έρικ Μπάκνερ και Βίκτορ Σανικίτζε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ο έμπειρος πλέι μέικερ ανέφερε αρχικά: “Το έχουμε ζήσει πολλές φορές, σε αντίθεση με κάποια παιδιά που δεν το έχουν ξαναζήσει. Σε σχέση με πέρυσι πήγαμε περισσότερες ημέρες, κάτι που είναι σημαντικό για την ομάδα, επειδή δένεται και εντός και εκτός γηπέδου. Το θετικό και πάλι είναι ότι οι ξένοι μας είναι καλοί χαρακτήρες.

Νομίζω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά. Δεν είχαμε κάποιον σοβαρό τραυματισμό και συνεχίζουμε. Υπάρχει καλή χημεία στην ομάδα, έχει κρατηθεί ένας κορμός, κυρίως, Ελλήνων παικτών.

Όπως είπα και πριν, οι ξένοι μας είναι πολύ καλοί χαρακτήρες. Ακόμα και ο Μπάκνερ που ήρθε τις δύο τελευταίες ημέρες φαίνεται εξαιρετικό παιδί. Είναι και καλοί παίκτες και τώρα πρέπει όλο αυτό να το βγάλουμε και στο γήπεδο.

Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα. Για εμάς δεν είναι καινούργια τα πράγματα, γιατί έχουμε την ίδια φιλοσοφία με πέρυσι, αλλά για τους ξένους που δεν έχουν παίξει στην Ευρώπη, αν εξαιρέσουμε τον Τζένκινς και τον Μπάκνερ που αγωνίστηκαν στην Τουρκία, οι άλλοι δύο χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Παρ’ όλα αυτά δείξανε πολύ καλά στοιχεία κι εγώ στέκομαι περισσότερο στον χαρακτήρα τους, γιατί δέσανε πολύ καλά μαζί μας”.

Για το αγωνιστικό κομμάτι τόνισε: “Θέλουμε να κρατήσουμε σίγουρα τα θετικά της περσινής χρονιάς, που ήταν αρκετά για μένα. Νομίζω πως φέτος θα έχουμε κάτι καινούργιο, θα είμαστε λίγο πιο γρήγοροι πιστεύω. Αυτό όμως πρέπει να φανεί και στο γήπεδο, στα φιλικά που έρχονται. Στο φιλικό με την Λουκόιλ που παίξαμε βγάλαμε κάποια καλά πράγματα στο παιχνίδι μας αλλά είναι αρχή ακόμα. Θα φανεί αυτό με τον καιρό”.

Για τα δυνατά φιλικά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Ολυμπιακό σχολίασε: “Το σίγουρο είναι ότι θα καταλάβουν οι ξένοι μας και εμείς την ελληνική πραγματικότητα όσον αφορά το ματς με τον Ολυμπιακό και την ευρωπαϊκή στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Νομίζω ήταν τα πιο δύσκολα φιλικά που θα μπορούσαμε να διαλέξουμε. Είναι λίγο νωρίς ακόμα, αλλά σίγουρα θα βγούνε χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς θα πρέπει να συνεχίσουμε, είτε έρθει μια νίκη, είτε μια ήττα”.

Όσο για τις ικανότητες του Μπάκνερ είπε: “Είναι αλήθεια! Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους πόιντ γκαρντ να ξέρουν ότι όπου πετάξουν την μπάλα, ο άλλος μπορεί να την πιάσει. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του και επίσης είναι και πολύ καλός στην άμυνα. Αυτό παρατήρησα στις δύο μέρες που είμαστε μαζί. Πιστεύω θα μας βοηθήσει στην επίθεση στο πικ εν κατ (σκριν και κόψιμο μέσα στο καλάθι) και στην άμυνα με τα hedge-out (δυναμική έξοδος του ψηλού στο σκριν) και τις αλλαγές”.

Για τα στοιχεία του καινούριου Άρη υπογράμμισε: “Η άμυνά μας πιστεύω θα είναι και φέτος το σήμα κατατεθέν της ομάδας. Από εκεί ξεκινάνε όλα και από εκεί θα παίξουμε και πιο γρήγορα. Αν είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα, πιέζουμε κι έχουμε κλεψίματα και ριμπάουντ, θα μπορέσουμε να τρέξουμε. Νομίζω πως αυτό θ’ αλλάξει στην ομάδα, ότι θα πάμε στον πιο γρήγορο ρυθμό που πηγαίνει και το μπάσκετ παγκοσμίως”.

Για την έλευση του Βίκτορ Σανικίτζε σχολίασε: “Τον ξέρω από την Ισπανία που παίξαμε κάποιες φορές και σε επίσημα και σε φιλικά παιχνίδια, τον ξέρω και από την Εθνική. Είναι εξαιρετικός και αυτός στην άμυνα. Είναι αλτικός, τρέχει, μπορεί να πάρει το ριμπάουντ και να πάει κατ’ ευθείαν από τη μία μπασκέτα στην άλλη. Αν τελικά τον κλείσουμε θα είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη για την ομάδα. Είναι εξαιρετικός κι έχει την εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…