Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Πρέπει να βελτιωθούμε”

“Πρέπει να βελτιωθούμε”

paok soulis markopoulos

paok-soulis-markopoulos

Φιλικό παιχνίδι με την Ουσάκ Σπορτίφ έδωσε σήμερα ο ΠΑΟΚ, ενόψει της προετοιμασίας του για τη νέα αγωνιστική σεζόν και η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις της, αφού επικράτησε της τουρκικής ομάδας με 91-68.

Ο προπονητής των “Δικεφάλων“, Σούλης Μαρκόπουλος, στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του, αλλά και στο τι πρέπει να αλλάξει ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το 29-0 του ΠΑΟΚ στην αρχή: “Αυτά μπορεί να συμβούν, ιδίως στα φιλικά παιχνίδια, ειδικά άμα είναι από ταξίδι η μία ομάδα. Πολλές φορές αργεί να βρεθεί στο γήπεδο και συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εμείς ήμασταν σε εκείνο το χρονικό διάστημα πολύ παραγωγικοί.

Δεν είχαμε χαμένες επιθέσεις για να τους δώσουμε την ευκαιρία να τρέξουν. Δημιουργήθηκε μια διαφορά την οποία την κρατήσαμε σχεδόν ως το τέλος. Αυτό είναι και το πιο σπουδαίο κομμάτι του παιχνιδιού, ότι είχαμε πολύ μικρότερα σκαμπανεβάσματα από τις άλλες φορές”.

Για τη διαχείριση της πίεσης των αντιπάλων: “Πρέπει να βελτιωθούμε σε ορισμένα πράγματα. Πρέπει όταν σε πιέζουν να βρίσκεις τρόπο όχι μόνο να αποφεύγεις την πίεση αλλά να την εκμεταλλευτείς κιόλας. Αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να το δουλέψουμε ακόμα περισσότερο.

Είχαμε 2-3 ασίστ σε γρήγορη κίνηση και τελείωσε η επίθεση μας εναντίον της πίεσης, αλλά πρέπει να βρούμε πιο γρήγορες λύσεις. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμα, γιατί αυτό για να το πετύχεις πρέπει να το κάνεις και στην προπόνηση σου”.

Για χαμένα αμυντικά ριμπάουντ σήμερα: “Δε νομίζω ότι θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Όταν ανοίγει το σκορ, οι παίκτες πολλές φορές θέλουν να τρέξουν πιο εύκολα μπροστά, να παίξουν πιο γρήγορα. Δεν έρχονται πίσω για να τα διεκδικήσουν, αλλά σίγουρα θέλει προσοχή, για να μη γίνει αυτό εθισμός”.

Για τη συμμετοχή των Σάιμπερτ, Τέιλορ: “Θέλουν αρκετή προσαρμογή. Το θέμα είναι ότι έχουν διάθεση, βγάζουν ενέργεια και αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Σήμερα έπαιξαν πολύ καλύτερα από όλα τα άλλα παιχνίδια”.

Για το επόμενο κομμάτι που θέλει βελτίωση η ομάδα: “Δε μπορεί να αφήσεις ένα κομμάτι και να μη δεις το άλλο. Σίγουρα θέλουμε να είμαστε πιο γρήγοροι στην πίεση, σίγουρα θέλουμε στα αμυντικά ριμπάουντ να πάνε οι παίκτες όλοι μαζί και σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε και στην πρώτη μας πάσα μετά το ριμπάουντ για να τρέξουμε πολύ καλύτερα από ότι τρέχουμε”.

Για το αν είδε πιο γρήγορο μπάσκετ: “Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το κάναμε, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Υπάρχει κούραση, η διάφορα στο σκορ. Είναι σημεία τα οποία παίζουν ρόλο στο παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…