Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πράσινος” ο Νίκολς

“Πράσινος” ο Νίκολς

Image 1

ImageΟ Παναθηναϊκός Superfoods συνεχίζει την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι “πράσινοι” επισημοποίησαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Ντεμέτρις Νίκολς, ο οποίος θα είναι κάτοικος Αθήνας για ένα χρόνο.

Ο 32χρονος Αμερικανός φόργουορντ αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στις θέσεις “3” και “4“. Φέτος, δε, κατέκτησε την Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (σ.σ.: αγωνίσθηκε στην “ομάδα του στρατού” τη διετία 2014-’16), μετρώντας 4 πόντους (62.5% στα δίποντα, 36.6% στα τρίποντα, 66.7% στις βολές), 1.4 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Η ανακοίνωση:

“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την απόκτηση του Ντεμέτρις Νίκολς για ένα χρόνο.

O Νίκολς γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1984 στη Βοστόνη, έχει ύψος 2μ03 κι αγωνίζεται στις θέσεις των φόργουορντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ από το St. Andrew’s High School, έχοντας 18.6 πόντους και 8.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Στη συνέχεια φοίτησε στο ιστορικό κολέγιο, Syracuse, από το 2003 ως το 2007, ενώ στην τελευταία του σεζόν μέτρησε 18.9 πόντους και 5.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Το καλοκαίρι του 2007, υπέγραψε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους “μετακόμισε” στους Αϊόβα Ένερτζι, για το πρωτάθλημα του NBDL.

Εκεί παρέμεινε για ένα μήνα, καθώς επέστρεψε στο ΝΒΑ, για λογαριασμό των Σικάγο Μπουλς, στους οποίους αγωνίσθηκε μέχρι τον Νοέμβριο του 2008. Στη συνέχεια επέστρεψε στους Αϊόβα Ένερτζι, ενώ τον Μάρτιο του 2009 μετακινήθηκε στους Νιου Γιορκ Νικς.

Το καλοκαίρι του 2009, έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι, καθώς πήρε μεταγραφή για τη γαλλική BCM Gravelines-Dunkerque. Στη Γαλλία παρέμεινε ως το 2012, παίζοντας ακόμη στη JA Vichy Basket και στη Cholet Basket.

Τον Αύγουστο του 2012, πήρε μεταγραφή για τους Metros de Santiago της Δομινικανής Δημοκρατίας πριν γυρίσει στο NBDL, για τους Sioux Falls Skyforce. Τον Σεπτέμβρη του 2013, υπέγραψε στη ρωσική Krasnye Krylia. Τον Αύγουστο του 2014, “μετακόμισε” στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία αγωνίσθηκε για δύο σεζόν. Το 2016, πανηγύρισε με την “ομάδα του στρατού” την κατάκτηση της Ευρωλίγκας“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Στην Τουρκία ο Εργκίν Αταμάν για την κηδεία του πατέρα του

Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του βρίσκεται ο Εργκίν Αταμάν. Στην Τουρκία βρίσκετ…