Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πεδουλάκης: “Να παίξουμε άμυνα”

Πεδουλάκης: “Να παίξουμε άμυνα”

pedoulakis

pedoulakisΣτην άμυνα που παίξανε οι παίκτες στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά την ήττα του Παναθηναϊκού Superfoods από την Μακάμπι για το “Gomelsky Cup.” Ο Έλληνας τεχνικός, τόνισε πως αν οι “πράσινοι” δεν βελτιώσουν την άμυνα τους, δεν θα έχουν καλή συνέχεια.

O προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods, Αργύρης Πεδουλάκης, δήλωσε μετά το παιχνίδι: “Νομίζω ότι έχει δίκιο ο Ντιμίτρις σχετικά με το ότι έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά μόνο από την πλευρά της Μακάμπι. Εμείς δεν βάλαμε καλά το σώμα μας στη μάχη. Δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά. Μπορεί να έχουμε ταλέντο στην επίθεση αλλά αν δεν παίξουμε άμυνα νομίζω ότι δεν θα έχουμε και καλή συνέχεια. Δοκιμάσαμε πράγματα και μέσα από τα λάθη που είδαμε πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε.”

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα της Ευρωλίγκας: “Είναι ένα καινούριο σύστημα αυτό της Ευρωλίγκας. Θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε. Φαινομενικά έχει κάποια καλά στοιχεία, όπως είπε και ο κόουτς. Στην αρχή θα είναι καλύτερες οι ομάδες, αλλά μετά τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο η κόπωση θα είναι πολύ μεγάλη. Οι ομάδες θα δίνουν τρία παιχνίδια την εβδομάδα με ταξίδια. Δεν είναι όπως στο ΝΒΑ όπου οι ομάδες έχουν δικά τους αεροπλάνα. Εκεί δεν τους ενδιαφέρει τόσο στην κανονική περίοδο αν θα κερδίσουν ή αν θα χάσουν ένα παιχνίδι. Κάθε ομάδα εδώ θα δώσει πάνω από 70 αγώνες μέσα στη χρονιά, χωρίς να υπολογίζουμε τα παιχνίδια των διεθνών το καλοκαίρι. Ενδεχομένως αυτός ο φόρτος αγώνων μπορεί να επηρεάσει το θέαμα, καθώς οι παίκτες θα εμφανίζονται κουρασμένοι. Είναι ένα καινούριο σύστημα θα πρέπει να δούμε, να είμαστε θετικοί και να βελτιώσουμε ό,τι γίνεται”.

Σε ερώτηση για το αν είναι πιο σημαντικό να κερδίσει την Ευρωλίγκα ή τον Ολυμπιακό, απάντησε: “Σίγουρα πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα, δεν το συζητάμε αυτό.”

Κατόπιν, ο Αργύρης Πεδουλάκης, δέχθηκε ερώτηση  σχετικά με το αν θα ήθελε να κερδίσει την Ευρωλίγκα μετά από τελικό με τον Ολυμπιακό, λέγοντας: “Αυτό θα είναι το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ.”

Εκτός από τον προπονητή του “τριφυλλιού”, δηλώσεις έκανε και ο Ντιμίτρις Νίκολς, ο οποίος δήλωσε πως η ομάδα του θα μπορούσε να είχε καλύτερο φινάλε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκολς:

“Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες που προσπάθησαν να κερδίσουν η μία την άλλη. Η Μακάμπι διαθέτει μια πολύ ποιοτική ομάδα. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και γενικότερα θα μπορούσαμε σίγουρα να είχαμε κάνει κάποια πράγματα πιο σωστά και να έχουμε καλύτερο φινάλε.”

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…