Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Παρών ο Ίβκοβιτς

Παρών ο Ίβκοβιτς

ivkovic

ivkovicΟ Ντούσαν Ίβκοβιτς θα παρακολουθήσει δια ζώσης τη φιλική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή (09/09, 20:00), στο “PAOK Sports Arena”.

Ο “Ντούντα“, ο οποίος ήταν στον πάγκο του “Δικεφάλου” για μία διετία (1991-1993), κατακτώντας ένα Πρωτάθλημα (1991-1992), θα τιμήσει με την παρουσία του τους “ασπρόμαυρους“, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

“Μία ακόμη πολύ σημαντική προσωπικότητα του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που σημάδεψε με την παρουσία του μερικά από τα πιο παραγωγικά χρόνια του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’90, θα είναι στο “PAOK Sports Arena”, για το μεγάλο παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Παρασκευή 09/09/2016, 20:00).

Ο αξεπέραστος “Ντούντα” ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1991 κι έμεινε στον πάγκο για δυόμισι χρόνια. Στο διάστημα της παρουσίας του, ο “Δικέφαλος” κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, το 1992, ήταν φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, το 1992, κι έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο το τρόπαιο.

Στη δεύτερη σεζόν του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, άφησε το στίγμα του, με την ομάδα να παίζει καταπληκτικό μπάσκετ, να φθάνει ως το φάιναλ φορ της Αθήνας, αλλά να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας της. Η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ τελείωσε άδοξα, λίγο πριν την πρωτοχρονιά του 1994, αλλά ακόμη και τώρα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς συγκαταλέγεται -και σύμφωνα με τους αριθμούς- στην κορυφαία “τριάδα” των προπονητών του ΠΑΟΚ όλων των εποχών.

Έπειτα κι από όλα αυτά, η παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι μόλις πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Υπήρξε προπονητής και του ΠΑΟΚ, αλλά και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συνεργάστηκε με τον Σούλη Μαρκόπουλο, στην πρώτη θητεία του νυν προπονητή της ομάδας στον πάγκο του “Δικεφάλου“.

Θα έχει, δε, την ευκαιρία να συναντηθεί και να παρουσιασθεί μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, μαζί με τους σπουδαίους παίκτες της εποχής του, όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Κεν Μπάρλοου, o Κλιφ Λέβινγκστον κ.α.”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…