Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 88-90

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 88-90

pao 2

paoΤην πρώτη του ήττα στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας γνώρισε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβιβ (88-90) στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά “Gomelsky Cup” που διοργανώνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά ο Βίκτορ Ραντ κατέβασε… τον γενικό, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, αλλά και την πρόκριση στον τελικό.

Οι “πράσινοι” ήταν πολύ καλοί στον επιθετικό τομέα, αλλά στην άμυνα πήραν κάτω από τη βάση, επιτρέποντας στους Ισραηλινούς να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μάικ Τσίρμπες, ο οποίος έκανε πάρτι στο ζωγραφιστό, μετρώντας 21 πόντους με 10/11 δίποντα. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισαν οι Παππάς (15π.) και Καλάθης (14π.).

Οι “πράσινοι” θα αγωνιστούν αύριο (25/9, 17:00) στον μικρό τελικό του “Gomelsky Cup“, όπου θα αντιμετωπίσουν μία εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ούνικς Καζάν.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Καλάθη, Ρίβερς, Νίκολς, Φώτση και Σίνγκλετον στην αρχική του πεντάδα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να επιλέγει ένα ψηλό σχήμα στο ξεκίνημα. Οι Ισραηλινοί, πάντως, μπήκαν πολύ πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 5-12.

Ο Έλληνας τεχνικός, έχοντας πολλά παράπονα από τους παίκτες του, έριξε στο παρκέ τους Γκιστ, Μπουρούση και Παππά, με τους δύο Έλληνες παίκτες να βελτιώνουν την εικόνα του “τριφυλλιού”, το οποίο μείωσε γρήγορα στον πόντο (14-15 στο 6′).

Οι “πράσινοι”, όμως, έπαιζαν άμυνα με τα μάτια, αδυνατώντας να σταματήσουν τον ξέφρενο ρυθμό των Ισραηλινών, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να βρει τη Μακάμπι μπροστά στο σκορ με 21-27.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε αισθητά την αμυντική λειτουργία του, έβαλε… φρένο στον τρελό ρυθμό των Ισραηλινών, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ρίχνει στο παρκέ τον Μποχωρίδη και το “τριφύλλι” να αγωνίζεται για αρκετά λεπτά με τρία γκαρντ. Με τρίποντο του Φελντέιν, οι “πράσινοι” πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (40-38 στο 18′) μετά το αρχικό 3-0, με το τέλος του ημιχρόνου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες (42-42).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να ανοίξει τη διαφορά, αλλά τη Μακάμπι να μην τον αφήνει. Η τρίτη περίοδος βρήκε τους “πράσινους” μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους (65-62).

Ανάλογη εικόνα και στην τέταρτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να ξεφύγουν στο σκορ και να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, μάλιστα, πήρε το προβάδισμα (76-80) στο 34′, με καλάθια των Μέκελ και Άιβερσον.

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά οι Ισραηλινοί κρατούσαν με νύχια και με δόντια το προβάδισμα. Με τρίποντη “βόμβα” του Σίνγκλετον, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο καλάθι (88-90) 40 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε την ευκαιρία, μάλιστα, να πάρει τη νίκη, ωστόσο ο Βίκτορ Ραντ “έσβησε τα φώτα” στον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος προσπάθησε στην εκπνοή να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 42-42, 65-62, 88-90.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
: Φώτσης 3, Καλάθης Ν. 14 (2), Νίκολς 5 (1), Ρίβερς 7 (1), Σίνγκλετον 8 (2), Τζέιμς 11 (1), Μποχωρίδης 2, Παππάς 15 (2), Φελντέιν 8, Γκιστ 4, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 11 (8 ριμπ., 5 ασ.).
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Ραντ 8 (1), Σμιθ 4, Ουίμς 9, Οχαγιόν 6, Τσίρμπες 21 (10/11 δίπ.), Σίλεϊ 6, Πνίνι 5 (1), Λάντεσμπεργκ 7, Αλεξάντερ, Άιβερσον 8, Μέκελ 16 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 79-87 (vid)

Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα …