Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός – Απόλλωνας Πάτρας 84-49

Ολυμπιακός – Απόλλωνας Πάτρας 84-49

olympiacos

olympiacos

Την ευκαιρία να “ξεμουδιάσουν” από τις διπλές προπονήσεις στο Μέτσοβο είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” έδωσαν το πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, επικρατώντας άνετα του Απόλλωνα Πάτρας με 84-49.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στους πατρινούς, με τον Έλληνα τεχνικό να βλέπει με ικανοποίηση τον Έρικ Γκριν να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την “ερυθρόλευκη” φανέλα, ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ελλάδας, μετρώντας 17 πόντους με τρία τρίποντα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης (11π.) και ο Βαγγέλης Μάντζαρης (10π.) τον ακολούθησαν στο σκοράρισμα. Στο πρώτοι ημίχρονο, οι πατρινοί ήταν ανταγωνιστικοί (40-35), αλλά στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι και με επιμέρους σκορ 44-14, έφτασε άνετα στη νίκη.

Να σημειωθεί πως οι “ερυθρόλευκοι” αγωνίστηκαν με πένθος στις φανέλες, ενώ πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου – Στάχτου.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 40-35, 60-43, 84-49.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 1, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 4, Χάκετ 7, Αγραβάνης 7 (2), Τολιόπουλος, Γκριν 17 (3), Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 10 (2), Μιλουτίνοφ 4, Λοτζέσκι 8 (1), Αθνηναίου 3 (1).
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μέξας): Τζόουνς 2, Μαστρογιαννόπουλος 1, Βεργίνης 8 (2), Σλαφτσάκης 8, Τσιάρας 4, Καλινόσκι 5 (1), Κόμπινς 10, Μπάβτσιτς 2, Κιουζέλογλου 7 (1), Διαμαντάκος 2, Ράσελ.

* 300 φίλαθλοι των πρωταθλητών Ελλάδος βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού του Μετσόβου.
Πάτρικ Γιανγκ δεν αγωνίστηκε μιας και δεν είναι ακόμη έτοιμος.
*Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του ματς, παίχτηκε ακόμη ένα δεκάλεπτο, στο οποίο από μεριάς Πειραιωτών αγωνίστηκαν οι Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Τολιόπουλος, Μαραγκός, Αρσενόπουλος και Γερονίκος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

National League 1 (2ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play off

Στην τελική φάση των play off προκρίθηκε η Νήαρ Ηστ και τα Τρίκαλα. Στην τελική φάση των p…