Κεντρική Ψαγμένα Ο κορυφαίος παράγοντας

Ο κορυφαίος παράγοντας

vasilakopoulos beos

vasilakopoulos-beos

psarakisΕίναι, μακράν του δεύτερου, ο κορυφαίος παράγοντας ever. Και το γράφω δίχως την παραμικρή δόση ειρωνείας. Ναι, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραμένει για τέταρτη δεκαετία ο ορισμός του παράγοντα, που μπορεί ακόμη να κατευθύνει -δεξιοτεχνικά- τους πάντες, σαν φιγούρες σε κουκλοθέατρο.

Φυσικά και δεν αναφέρομαι στην -όχι και τόσο θριαμβευτική, είναι η αλήθεια- επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της ΕΟΚ. Δεν είναι, άλλωστε, του διαμετρήματος του να τρέχει μόνος του και να βγαίνει δεύτερος. Και οι όποιες απώλειες υπήρξαν, μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά, δεν τον επηρεάζουν. Από τη στιγμή που -εδώ και χρόνια- παίζει μπάλα όπως θέλει εκείνος και δεν έχει βρεθεί ένας να αμφισβητήσει, ή έστω να προσπαθήσει/τολμήσει να αμφισβητήσει την κυριαρχία του, τότε δεν φταίει εκείνος που επανεκλέγεται.

Η μεγάλη, ή -για να ακριβολογώ- οι μεγάλες επιτυχίες του, μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες ήταν άλλες. Απανωτές και θριαμβευτικές. Κατάφερε, να αποκαθηλώσει τον προηγούμενο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος και ήταν ο πρώτος στα χρονικά της λίγκας που δεν είχε πάρει το… χρίσμα από Αυτόν και να βάλει στη θέση του τον δικό του “εκλεκτό“. Κι έτσι πλέον η λίγκα διοικείται τυπικά και ουσιαστικά από την ΕΟΚ, κρίνοντας από την υπόθεση της wild card για την Α1.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τις εκλογές και ο νέος πρόεδρος Μιχάλης Μελής έχει δώσει μία -κατά παραγγελία;- συνέντευξη, όπου όσα είπε τον εξέθεσαν ακόμη και στα μάτια των υποστηρικτών του. Όσο για έργο; Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα δεν έχει κεντρικό χορηγό, δηλαδή χρήματα για τις μικρομεσαίες και μικρές ομάδες, τα λέει όλα. Το ότι αύριο θα γίνει glamour κλήρωση στη Θεσσαλονίκη, με την Ομάδα Χ να μπαίνει στην κληρωτίδα, είναι αποκλειστικά δικό του κατόρθωμα.

Πού οδηγούν όλα τα παραπάνω; Στον προφανή στόχο που είχε ο Βασιλακόπουλος. Όχι απλά του ελέγχου του ΕΣΑΚΕ, αλλά στην πλήρη απαξίωσή του. Και το σχέδιό του έως τώρα βαίνει λίαν καλώς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ κατάφερε μέσα στο ίδιο καλοκαίρι, να “χρησιμοποιήσει” όσους χρειαζόταν για την “ανατροπή” του ΕΣΑΚΕ και στη συνέχεια να τους “αδειάσει“. Τρανά παραδείγματα; Η ΑΕΚ που εκτέθηκε με την αρχική (“με κάθε κόστος“, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αφεντικού της) συμμετοχή της στο EuroCup και τη στροφή 360 μοιρών, για να παίξει στο FIBA Champions League. Αλήθεια, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες που θα παίξουν στο EuroCup πήραν/θα πάρουν κανονικά τα δελτία των νέων τους παικτών, αναρωτιέμαι;

Άλλο παράδειγμα; Το Ρέθυμνο. Το αφεντικό του ήταν από τους πιο δυναμικούς υποστηρικτές της αλλαγής σελίδας στον ΕΣΑΚΕ, δέχθηκε να στηρίξει τον εκλεκτό της ΕΟΚ και τώρα βάλει εναντίον της, λόγω της διαφαινόμενης πρόκρισης του Ηρακλείου για τη wild card της Α1, κάτι που ανατρέπει άρδην τα σχέδια του για “ομάδα όλης της Κρήτης” και “ακυρώνει” το… Cretan Kings.

Όσο γι’ αυτούς που προκαταβολικά φωνάζουν κι ετοιμάζουν δυναμικές αντιδράσεις, αν δεν επιλεγούν για την Α1, δηλαδή τη Δόξα Λευκάδας και τον Ηρακλή, καλό θα είναι πριν κάνουν οτιδήποτε να αναλογιστούν πού πάνε να… μπλέξουν. Γιατί στην τελική, όποιος τα βάζει με τον “μεγάλο“, τρώει τα μούτρα του…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/play out

Το 2-1 έκανε ο Πανιώνιος. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των play off/play out. Ο Πανιώνι…