Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο ηγέτης Μπουρούσης κι ο ανεβασμένος Παππάς!

Ο ηγέτης Μπουρούσης κι ο ανεβασμένος Παππάς!

Image 4 2

panathinaikos-pappas-bourousis-proetoimasia

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μία σειρά με τέσσερα δυνατά φιλικά παιχνίδια απέναντι σε ομάδες Ευρωλίγκας, τις οποίες και θα αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα, παρουσιάζοντας θετικά αλλά και ορισμένα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι της, τα οποία ο Έλληνας τεχνικός και οι παίκτες του θα δουλέψουν αυτή την εβδομάδα, προκειμένου το “τριφύλλι” να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμο στην έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών του, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Παναθηναϊκός θα παίζει ένα πολύ γρήγορο παιχνίδι με πολλές κατοχές. Οι “πράσινοι” ήταν πολύ καλοί στο transition, αλλά όχι το ίδιο αποτελεσματικοί στο παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε, πράγμα, βέβαια, απολύτως φυσιολογικό μιας και η ομάδα είναι καινούργια και οι παίκτες δεν έχουν αποκτήσει ακόμα καλή χημεία.

Όσον αφορά στο πίσω μέρος του παρκέ, το “τριφύλλι” προβλημάτισε αρκετά στο δεύτερο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το οποίο, βέβαια, φαίνεται πως αποτέλεσε μία κακή παρένθεση, καθώς η εικόνα του στον επόμενο αγώνα με την Ούνικς Καζάν βελτιώθηκε άρδην.

Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πρόβλημα στην άμυνα στο ζωγραφιστό, με τους Τσίρμπες και Παρακχούσκι να κάνουν… πάρτι στη ρακέτα στα δύο παιχνίδια στη Μόσχα.

Μπουρούσης, ο ηγέτης

bourousis-panathinaikos

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στα τέσσερα φιλικά προετοιμασίας με τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Ο Έλληνας σέντερ αλλάζει όλο το παιχνίδι του “τριφυλλιού”, όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, μιας κι αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Η μπάλα περνάει σχεδόν πάντα απ’ αυτόν, ο οποίος έχει ένα ρόλο πλέι μέικερ στην ομάδα, μιας και μοιράζει την μπάλα στους συμπαίκτες του, είτε τελειώνει ο ίδιος τις φάσεις.

Ο “Μπουρού” ήταν ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος ριμπάουντερ του “τριφυλλιού”, ενώ μοίρασε κι αρκετές ασίστ.

Δείτε τα στατιστικά του:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΠΟΝΤΟΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΑΣΙΣΤ
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 13 7 2
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 18 5 4
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 11 8 5
ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ 10 11

Μέσος όρος: 13 πόντοι, 7,75 ριμπάουντ, 2,75 ασίστ

Ο ανεβασμένος Νίκος Παππάς

pappas

Ο Νίκος Παππάς έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Βγάζει μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι του, παίζει άμυνα, ενώ είναι πολύ καλός στον επιθετικό τομέα, αποτελώντας τον δεύτερο σκόρερ του “τριφυλλιού” πίσω από τον Γιάννη Μπουρούση.

Ο Έλληνας γκαρντ αγωνίζεται κυρίως στη θέση “2”, ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης τον δοκιμάζει αρκετά και στο “1”. Σίγουρα, αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο στον νέο Παναθηναϊκό, με τον Έλληνα τεχνικό να ποντάρει αρκετά πάνω του.

Δείτε τα στατιστικά του Νίκου Παππά:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΠΟΝΤΟΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΑΣΙΣΤ
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 11 1 2
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 9 3
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 15 1 3
ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ 9

Μέσος όρος: 11 πόντοι,  1,25 ριμπάουντ, 1,25 ασίστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…