Κεντρική Διεθνή Κόπονεν στο eBasket: “Είχα μιλήσει με Παναθηναϊκό”

Κόπονεν στο eBasket: “Είχα μιλήσει με Παναθηναϊκό”

koponen

koponen

Η πρώτη μέρα του τουρνουά “Diamonds Are Forever” ολοκληρώθηκε, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κερδίζει (100-96) στην παράταση την Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό να επικρατεί εύκολα (78-68) της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το eBasket.gr βρέθηκε στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και ήρθε σε επικοινωνία με τον Πέτερι Κόπονεν. Ο Φινλανδός γκαρντ της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχε μιλήσει με τον Παναθηναϊκό, αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη.

“Είναι αλήθεια πως είχα μιλήσει με τον Παναθηναϊκό. Υπήρξε ενδιαφέρον για μένα, αλλά δεν προχώρησε η υπόθεση. Δεν μπορώ να πω παραπάνω. Πλέον είμαι παίκτης της Μπαρτσελόνα κι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το νέο κεφάλαιο της καριέρας μου”, δήλωσε ο Κόπονεν.

Για τους στόχους των Καταλανών, ανέφερε: “Είμαστε μία νέα ομάδα. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αναμένεται μία πολύ ενδιαφέρουσα νέα σεζόν και θεωρώ πως έχουμε καλές πιθανότητες να τα πάμε καλά τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρωλίγκα“.

Στη συνέχεια, ο Φιλανδός γκαρντ φρόντισε να στάξει… μέλι για τον νέο του προπονητή, Γιώργο Μπαρτζώκα, τονίζοντας: “Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Δουλεύουμε μαζί τρεις εβδομάδες και τα πηγαίνουμε περίφημα. Ξέρει ακριβώς να σου εξηγήσει τι περιμένει από σένα. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία”.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο η Μπαρτσελόνα τιμάει με την παρουσία της στο τουρνουά του Παναθηναϊκού. “Είναι ένας μύθος. Πραγματικά τρομερός παίκτης. Όταν ήμουν μικρός, παρακολουθούσα αγώνες του Παναθηναϊκού και θαύμαζα τόσο τον Διαμαντίδη, όσο και τους Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…